Wethouder Ronald Bakker zet eerste schop in de grond voor aanleg glasvezelnetwerk

Piet Grootenboer (DELTA Fiber Netwerk),Ronald Bakker (gemeente Waalwijk) en Sander Blommaert (Circet Nederland)
Piet Grootenboer (DELTA Fiber Netwerk),Ronald Bakker (gemeente Waalwijk) en Sander Blommaert (Circet Nederland)
Foto: Delta Fiber

WAALWIJK – Op woensdag 31 augustus hebben wethouder Ronald Bakker (gemeente Waalwijk), Piet Grootenboer (directeur DELTA Netwerk) en Sander Blommaert (Projectleider, aannemer Circet Nederland) samen de eerste schop in de grond gezet in Waalwijk. Hiermee is het officiële startsein gegeven voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in de gemeente Waalwijk.

Glasvezel vergroot de leefbaarheid en voegt waarde toe aan woningen

Wethouder Ronald Bakker van de gemeente Waalwijk: ‘’We hebben de afgelopen jaren mogen ervaren hoe belangrijk het is om een goede digitale infrastructuur in dit land te hebben. Voor ons is het als Waalwijk heel belangrijk om in die digitale beweging mee te gaan. Het doet mij dan ook heel veel plezier dat DELTA Netwerk na hun activiteiten in Waspik en Sprang-Capelle er voor heeft gekozen om nu ook in Waalwijk volledig glasvezel aan te gaan leggen. Het is goed om te zien dat de aanleg van een stabiele, snelle en veilige digitale snelweg nu echt van start gaat in onze gemeente. En hier willen wij als gemeente graag onze medewerking aan verlenen. Naast de aanleg is het natuurlijk nog belangrijker dat het glasvezelnetwerk gebruikt zal worden. Het vergroot immers de leefbaarheid, voegt waarde toe aan woningen en maakt allerlei nieuwe digitale toepassingen mogelijk”.

Wederzijds vertrouwen

Directeur DELTA Netwerk Piet Grootenboer spreekt zijn dank uit naar de gemeente Waalwijk waarin wederzijds vertrouwen van groot belang is geweest in het samenwerkingsproces. Piet benadrukt: “Door deze mooie samenwerking krijgt Waalwijk nu toegang tot het snelle glasvezelnetwerk. Succes voor de aannemer en iedereen die betrokken is bij dit project. Laten wij er een mooi maar voornamelijk veilig project van maken. Door de aanleg van glasvezel zijn de inwoners van Waalwijk straks helemaal voorbereid op een solide en duurzaam glasvezelnetwerk”.

Verwachte planning

In opdracht van DELTA Netwerk legt aannemer Circet Nederland het glasvezelnetwerk aan in Waalwijk. Ter voorbereiding is in juni dit jaar al gestart met het bezoeken van woningen in Waalwijk. Samen met de bewoner wordt bekeken waar de glasvezelaansluiting in huis kan worden geplaatst. Tot nu toe heeft al ruim 80 procent van de huishoudens die bezocht zijn ‘ja’ gezegd tegen de aanleg van een glasvezelaansluiting in hun woning.

Sander Blommaert projectleider licht toe: “Vanaf september 2022 gaan we starten met de graafwerkzaamheden ten behoeve van het glasvezelnetwerk. De uitrol zal gefaseerd plaatvinden en de aanleg duurt ruim een jaar. Dank aan de gemeente Waalwijk voor de goede samenwerking en DELTA Netwerk voor deze mooie opdracht’’.

Communicatie tijdens de aanleg

Samen met DELTA Netwerk communiceert aannemer Circet Nederland voor en tijdens de aanleg met de inwoners over de graafwerkzaamheden en het plaatsen van de glasvezelaansluiting in de woning. Inwoners ontvangen vooraf een brief met meer informatie. Bij vragen over de uitvoering van de aanleg van glasvezel kunnen inwoners contact opnemen met Circet Nederland. Zij helpen graag op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur en zijn bereikbaar via 0416 724 445 of [email protected].

Via de postcodecheck op www.deltanetwerk.nl kunnen de inwoners de voortgang op hun adres bekijken.

Meer informatie

Meer informatie is beschikbaar op de website deltanetwerk.nl. Inwoners kunnen ook terecht met vragen bij het Glasvezel Informatiepunt in De Els 2 in Waalwijk.

Over DELTA Netwerk

DELTA Netwerk richt zich op de aanleg van glasvezel in nieuwe gebieden en is onderdeel van DELTA Fiber, een van de snelst groeiende glasvezelbedrijven van Nederland. Het netwerk van DELTA Fiber bereikt inmiddels meer dan 1 miljoen huishoudens en bedrijven en groeit met 30.000 glasvezelaansluitingen per maand. De ambitie is om zoveel mogelijk huishoudens en bedrijven toegang te bieden tot een snelle internetverbinding en te groeien naar 2 miljoen aansluitingen in 2025. DELTA Fiber is eigendom van de investeringsmaatschappijen EQT en Stonepeak en er werken ruim 1200 medewerkers. Onder de merken DELTA en Caiway levert het bedrijf internet met gigabit snelheden, interactieve tv en vaste en mobiele telefonie aan.

Cookieinstellingen