Nationale Ziekendag Zonnebloem Waspik

Foto: diapicard via Pixabay

WASPIK – Elk jaar staat de tweede zondag van de maand september in het teken van de Nationale Ziekendag. De landelijke Zonnebloem heeft die dag in het leven geroepen om aandacht te vragen voor de zieke medemens. De lokale afdelingen van de Zonnebloem springen daaropin.

Voor de afdeling Waspik betekent dit het organiseren van een leuke dag voor alle Zonnebloemgasten. Dit doet Waspik al heel veel jaren in nauwe samenwerking met Raamsdonk. Om beurten wordt de dag gevierd in één van deze kerkdorpen. Dit jaar fungeert afdeling Raamsdonk als gastheer. Die dag wordt georganiseerd op zaterdag 10 september.

Om elf uur wordt begonnen met een eucharistieviering in de St. Bavo kerk te Raamsdonk. De viering wordt muzikaal verzorgd door het Bavo koor van de parochie en heeft als thema: “Hé, ga je mee? “. Daarna wordt de rest van de dag doorgebracht in de daarnaast gelegen horeca accommodatie De Zeven Zusters. Eerst een lunch en daarna volgt een verrassend optreden. De dag sluit altijd af met een traditionele loterij.

Naast de vele activiteiten die door de plaatselijke organisaties een geheel jaar door worden georganiseerd is de Ziekendag heel bijzonder. Dat blijkt ook elk jaar weer uit de grote belangstelling van de gasten.

Fruitmandjes

Als voorloper op deze Nationale Ziekendag wordt nog een andere activiteit georganiseerd. De Zonnebloem is trots op een unieke samenwerking tussen de vrijwilligers en de kinderen van de basisscholen De Veste en De Brug in Waspik. In dezelfde week worden op donderdag 8 september fruitmandjes gemaakt voor zieke mensen in Waspik. Die fruitmandjes worden dan samen met de kinderen gemaakt op de scholen.

De kinderen hangen er een kaartje aan met een leuke wens en de mandjes worden persoonlijk bezorgd bij de op dat moment bekende zieke mensen in Waspik.
Natuurlijk is de organisatie afhankelijk van de informatie die verstrekt moet worden door de inwoners van Waspik. Dus als iemand in zijn eigen omgeving meent een zieke blij te kunnen maken met deze aandacht, laat het De Zonnebloem weten. De fruitmandjes worden samengesteld uit ingezameld fruit en dat inzamelen wordt geregeld door de kinderen die het fruit meekrijgen van thuis. Is dat niet bijzonder!! Alle mandjes en schalen worden daarna door de vrijwilligers of door de kinderen zelf bezorgd op zorgvuldig uitgekozen adressen. Een goed Zonnebloemgevoel voor de zieken, maar ook voor de kinderen en de vrijwilligers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen