Dementiedagen in De Leest – 13 en 14 september 2022

Foto: De Leest

WAALWIJK – Op woensdag 21 september 2022 is het Wereld Alzheimer Dag. Rondom deze dag hebben de (dementievriendelijke) Gemeente Waalwijk, Het Geheugen Paviljoen Waalwijk en Theater De Leest de handen ineen geslagen en een mooi programma samengesteld voor iedereen die hart heeft voor dementie. Het thema van deze tweede editie is Jong & Oud. De theatervoorstelling VerpleegThuis door Teun Toebes is speciaal in dit thema geboekt.

Programma Dementiedagen in De Leest

Dinsdag 13 september 10.30 uur Rabozaal – Blik op Waalwijk (film)
De film die bestaat uit oude beelden uit het gemeentearchief van Waalwijk is gratis bij te wonen. Om 10.00 uur is De Leest geopend en is er voor de bezoekers gratis koffie met iets lekkers, aangeboden door Het Geheugen Paviljoen Waalwijk. Na de film is er de gelegenheid om (op eigen kosten) nog een kop koffie te drinken en na te praten. Reserveren is gewenst! Kaarten zijn verkrijgbaar bij via De Leest, www.deleest.nl

Teun Toebes

Dinsdag 13 september 20.15 uur Rabozaal | Teun Toebes – VerpleegThuis
Teun Toebes, 22, kerngezond en afgestudeerd verpleegkundige in de geriatrie, besloot ruim een jaar geleden om zich permanent te vestigen op de gesloten afdeling voor mensen met dementie. Waarom? Om te ervaren hoe het is om een oudere te zijn in een verpleeghuis. Hij schreef er het boek ‘VerpleegThuis’ over. Zijn debuut belandde met stip bovenaan de bestsellerlijsten; in de eerste drie weken gingen er ruim 30.000 or de toonbank. Nu breidt hij zijn missie uit naar het theater. Aan de hand van grappige, verdrietige en vrolijke anekdotes schetst Teun het publiek op bevlogen wijze een ander beeld van dementie dan het gebruikelijke. Een belangrijke voorstelling, want de kans dat het over jouw toekomst gaat is 1 op 5.
€25,- (excl. ticketkosten | inclusief drankje).

Dinsdag 13 en woensdag 14 september 19.45 uur Kleine Zaal | Vortex (film voorpremière)
Gaspar Noé vertelt met ‘Vortex’ een coming-of-old-ageverhaal van een naamloos ouder koppel. Zij, een gepensioneerde psychiater, is dementerend en wordt verzorgd door haar man die een boek schrijft over dromen en films. Dankzij een bijdrage van de Gemeente Waalwijk is de film bij te wonen voor slechts € 4,60,- (i.p.v. € 9,25). Gebruik hiervoor de kortingscode Dementieweek22 in stap 2 (winkelwagen) van het bestelproces. Kaarten te koop via De Leest, www.deleest.nl

Dementie informatiemarkt
Op dinsdag 13 september is er rondom de voorstelling en de film ook een dementie-informatiemarkt te bezoeken in De Leest. Hier zullen verschillende aanbieders van dementie-gerelateerde diensten en producten zichzelf presenteren. De Leest is hiervoor vanaf een uur voor aanvang tot een uur na afloop van de voorstelling/film geopend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen