Ingezonden: Een geval van natuurmishandeling door toedoen van waterschap

Foto: Monique Breedveld

SPRANG-CAPELLE – Decennialang loopt er een kanaal met daarnaast een slootje van de Schoolstraat naar de Tolweg in Sprang-Capelle. Sinds het plaatsen van een duiker dit jaar om het water te regelen, vormen zich allerlei problemen. Eerst vele dode vissen door een te laag waterpeil en dus te weinig zuurstof en tot overmaat van ramp nu een complete sloot die leeg staat. Alle flora en fauna die hier zat, waaronder allerlei soorten vissen en kikkers, zijn niet meer.

Indien je contact met het waterschap opneemt krijg je daadwerkelijk klapperende oren. De vissterfte zou komen door een overvloed aan vissen welke in het slootje gedumpt worden door een visverening en niet door het gebrek aan zuurstof wegens laag water, aldus een ecoloog van waterschap. Geen visser die hier vist trouwens, dit is ook niet toegestaan! Alleen in het kanaal.

Na een hele dag bellen en uitleggen wat de simpele oplossing is, hebben ze wederom een fout gemaakt en niet welwillend de logica er van te snappen.

De duiker die het water vanuit de haven in Sprang-Capelle hier naartoe brengt, staat open. Maar de duiker die dit water sinds kort dus naar het kanaal kan brengen ook. Hierdoor loopt al het water, linea recta het grote kanaal in. Ze willen maandag pas helpen en de duiker sluiten, terwijl de sloot vrijdag alweer vol had kunnen staan met water om de flora en fauna zo goed mogelijk te redden. Waterschap maakt de natuur moedwillig kapot zo. Nooit zijn er problemen hier geweest met de sloot, sinds de duiker geplaats is en zij het water willen regelen, alleen maar.

Ingezonden door Monique Breedveld

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen