Duinstedenkapel viert 30-jarig bestaan

De Duinstedenkapel aan de lunch
De Duinstedenkapel aan de lunch
Foto: R. Creemers

WAALWIJK – Op donderdag 21 juli heeft de Duinstedenkapel met leden en partners het 30-jarig bestaan gevierd met een lunch, sport- en spelmiddag en een diner.

De Duinstedenkapel is in 1989 in Waalwijk opgericht en bestaat dus eigenlijk al 33 jaar. Door corona is de viering van het 30-jarig bestaan uitgesteld tot nu toe. En inmiddels telt het ca. 28 leden tellend orkest ook veel muzikanten uit de omgeving van Waalwijk. Wel wordt er nog steeds Egerländer muziek gespeeld, naast Zuidamerikaanse tango’s, walsen en medleys van populaire muziek. Het orkest treedt zo’n 12 keer per jaar op in de regio Midden Brabant en repeteert wekelijks in de Mads in Waalwijk onder leiding van dirigent Henk van Hulten.

De feestdag begon in repetitieruimte de Mads met een welkomstwoordje door het bestuur, gevolgd door een prima lunch. Daarna werd er verplaatst naar de Meerdijk in Nieuwkuijk, waar leden van het Nieuwkuijkse gilde Sint Joris al klaar stonden. Na een pauze met een drankje vanwege de regen, werd begonnen aan het sjoelen, geweerschieten op de wipboom en binnen schieten met de luchtbuks onder leiding van de gildebroeders en -zusters. Na een leuke middag en de prijsuitreiking werd er afscheid genomen en koers gezet naar de Duinrand in Drunen. Aldaar werd de dag afgesloten met een voortreffelijk, maar lang durend diner. Gelukkig was er onderling genoeg te praten over wat er in de afgelopen 33 jaar wel en niet was gebeurd. Na een welverdiend woord van dank aan de organisatoren begon vervolgens het zomerreces van de Duinstedenkapel, dat eindigt met een eerste repetitie op 8 september.

De wip raken is bijna zo moeilijk als de noten raken…(foto R. Creemers)
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen