Bijzonder concert door Kunstencentrum Waalwijk in Sint Jan de Doper

De 11-jarige harpiste Emma Cheung zal op 10 juli de Prelude in C van J.S. Bach spelen.
De 11-jarige harpiste Emma Cheung zal op 10 juli de Prelude in C van J.S. Bach spelen.
Foto: Vrienden van de Sint Jan

WAALWIJK – Muziekleerlingen en docenten van Kunstencentrum Waalwijk geven op zondagmiddag 10 juli een concert in de bekende koepelkerk Sint-Jan de Doper in Waalwijk, georganiseerd door de Vrienden van Sint-Jan. Het concert begint om 14:30 uur en de toegang is gratis. In totaal zullen er bijna 50 musici, jong en oud, optreden in wisselende bezetting.

Er zijn korte optredens van een vioolensemble onder leiding van Bieneke Jansen, een cello-ensemble onder leiding van Ela Hendriks en een blokfluitensemble onder leiding van Els Kiesewetter. Bijzonder aan het blokfluitoptreden is dat er gespeeld zal worden op hele lage instrumenten, namelijk de tenorblokfluit, de bas, en zelfs een grootbas. De grootbas is net zo lang als een volwassen mens en klinkt als een sonore orgelpijp, heel bijzonder om eens in het echt te horen!

Beethoven en Mozart

Er treden ook twee pianoleerlingen op: Sjoerd Mulder speelt een deel uit de beroemde Moonlight-sonate van Beethoven en Nathan Paulides de Turkse Mars van Mozart. Verder zal er muziek voor harp en dwarsfluit klinken. Maar ook een zelfgeschreven stukje voor ukelele, uitgevoerd door de 6-jarige (!) Bram den Boer. Ook zal hij Nora-Leah Vervoort (7) begeleiden bij een liedje dat zij zingt.

En er is nog meer zang: docente zang en piano Agnes Huinen brengt het prachtige lied A Chloris van Reynaldo Hahn, begeleid aan de piano door docente Janine Lamm. Het concert zal worden afgesloten met een optreden van de Musical Jongeren. Zij zingen enkele nummers uit de musical Belle en het Beest.
Het concert is een initiatief van de muziekafdeling van Kunstencentrum Waalwijk (KCW) in samenwerking met de Vrienden van Sint-Jan de Doper. Behalve muzieklessen verzorgt KCW lessen voor alle leeftijd in dans, musical, theater, beeldende kunst en fotografie.

Wekelijks bezoeken meer dan duizend cursisten de lessen. Daarnaast verzorgen docenten van Kunstencentrum Waalwijk via KCW in de Klas kunstvakonderwijs op vrijwel alle basisscholen en scholen van het voortgezet onderwijs en is het KCW betrokken bij vele evenementen en activiteiten in de gemeente.

Iedereen welkom

Iedereen is van harte welkom in de Sint-Jan op 10 juli om 14:30 uur en de entree is zoals altijd gratis. Reserveren vooraf is niet nodig. In de pauze is er gelegenheid een kopje koffie of thee te drinken. Na afloop wordt gevraagd om een vrije gift.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen