Walewyc reikt cheque uit aan de Voedselbank

Foto: Walewyc

WAALWIJK – Voor het vak Economie & Ondernemen (E&O) hebben de mavo-3-leerlingen van de Walewyc Mavo afgelopen januari een pop-up store opgezet in de Stationsstraat in Waalwijk. Dé manier om kennis te maken met het echte ondernemersleven. Zij hebben een mooi bedrag opgehaald van €816,92 voor de Voedselbank. Maandag 13 juni hebben de leerlingen samen met hun docenten de cheque uitgereikt aan Anne-Mieke Lamers, coördinator bij de Voedselbank in Waalwijk. Daar zijn ze erg blij met dit mooie initiatief!

Pop-up store

Maandenlang zijn de leerlingen bezig geweest met de voorbereidingen. De leerlingen hebben zelf de producten gemaakt en/of ingekocht. Daarna hebben zij de producten gepresenteerd aan de wethouders op het gemeentehuis en daar hebben ze een mooi startkapitaal ontvangen ter waarde van €300, Dit hebben de leerlingen gebruikt voor het verder ontwikkelen van het idee, het daadwerkelijk op de markt brengen van de producten en het inrichten van de winkel. Gelukkig kregen ze veel hulp van lokale ondernemers.

Hun docenten E&O, Remco van der Linden, Kenan Özbay en Esther van Meel, zijn trots op de leerlingen. ‘’De leerlingen hebben specifiek het vak E&O gekozen omdat ze ambitie hebben om te gaan ondernemen. Wij willen ze in de praktijk laten ervaren wat een ondernemer is en wat daar allemaal bij komt kijken. Dit is een unieke ervaring die leerlingen mee moeten maken om het vak in de praktijk te brengen. Daar zijn ze met glans in geslaagd’’, aldus Remco. Wat hen betreft is het project zeker voor herhaling vatbaar.

De opbrengst van de pop-up store gaat naar de Voedselbank in Waalwijk. Kenan vertelt: ‘’Door dit project leren ze al op jonge leeftijd dat ze verantwoordelijk zijn voor de omgeving van de maatschappij, en daar hechten wij als school veel waarde aan’’.

De Voedselbank

In Waalwijk maken ca. 120 gezinnen dankbaar gebruik van De Voedselbank. Anne-Mieke Lamers regelt, samen met haar team, de coördinatie van de vrijwilligers, PR en steunfondsenwerving. ‘’Deze gezinnen hebben meestal rond de € 50 per maand te besteden’’, vertelt Anne-Mieke, ‘’dat is niet voldoende om voedsel van te kopen. De Voedselbank is dan een tijdelijke oplossing. Geen voedsel hebben voor je kinderen geeft enorm veel stress. Mensen kunnen zich dan richten op andere dingen, zoals het zoeken naar een baan of iets doen met hun kinderen. Iemand kan maximaal drie jaar gebruiken maken van de Voedselbank.
De Voedselbank in Waalwijk werkt met 60 vrijwilligers. Daarvan zijn 20 vrijwilligers wekelijks bezig bij de Voedselbank en de andere vrijwilligers zetten zich in voor bijvoorbeeld winkelacties, of acties met Sinterklaas. Voor winkelacties is de Voedselbank altijd op zoek naar vrijwilligers.

Ondanks het zware jaar is de Voedselbank, dankzij financiële donateurs, leveranciers van voedsel die extra aan ons gedacht hebben, én lieve acties door veel mensen, goed door de coronatijd gekomen. Het initiatief van de Walewyc is daarom ook zo fantastisch, aldus Anne-Mieke.

Uitreiking cheque

Bij de uitreiking waren er twee klassen van de Walewyc Mavo aanwezig. Ze hebben veel geleerd van dit project en zijn erg blij met de opbrengst. Maandag 13 juni mochten de leerlingen de cheque uitreiken en kregen zij een rondleiding bij de Voedselbank.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen