112

Brand in woning Waalwijk woedt urenlang, zolder volledig uitgebrand

WAALWIJK – In een woning aan de Jan van Goyenstraat in Waalwijk woedde woensdag urenlang een brand op de zolder. De brand ontstond omstreeks 16.30 uur. De brandweer kreeg het vuur erg moeilijk onder controle vanwege de hitte.

Met drie bluswagens en een hoogwerker kreeg de brandweer het vuur uiteindelijk na bijna drie uur blussen onder controle. Volgens de woordvoerder van de brandweer was er een enorme hitte ontstaan boven in het huis. Daardoor konden brandweerlieden niet lang blussen en wisselden elkaar vaak af. Daarnaast was er een groot risico dat de zonnepanelen, die op het dak lagen, vlam vatten en dat het vuur zich zo verder zou verspreiden.

Uiteindelijk kreeg de brandweer de brand rond 19.15 uur onder controle en werd voorkomen dat het vuur zich verder verspreidde naar de buren. Volgens de woordvoerder is de brandweer nog wel een tijd bezig met nablussen en controles om te voorkomen dat het vuur toch weer opwaait.

Door de woningbrand is de zolder volledig verwoest. Ook is er veel waterschade aan de woning door het blussen. Vermoedelijk is de brand bij de omvormer van de zonnepanelen ontstaan. De brandweer doet verder onderzoek.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen