Gratis fietsvaardigheidstraining voor kinderen

Foto: GO Waalwijk

WAALWIJK – Op de vrijdagmiddagen 8, 15 en 22 juli organiseren de buurtsportcoaches een serie van drie fietsvaardigheidstrainingen. De training is voor kinderen uit groep 3, 4 en 5 die nog niet of niet goed kunnen fietsen. Deelname is gratis.

Nederland is een echt fietsland. Al jong leren we fietsen en dat blijven de meesten vervolgens graag een leven lang doen. Toch krijgen niet alle kinderen het fietsen van huis uit mee. En ook als dat wel het geval is, is goed en veilige leren fietsen voor sommige kinderen behoorlijk moeilijk.

Buurtsportcoach Team Waalwijk organiseert daarom namens GO Waalwijk een driedelige fietsvaardigheidstraining. Buurtsportcoach Claire Steijger vertelt: “De trainingen worden verzorgd door Maikel Govaarts. Hij is meervoudig Nederlands kampioen mountainbiken en verzorgt op dit moment ook mountainbikeclinics in samenwerking met de buurtsportcoaches. Zodra die clinics erop zitten, is het tijd voor de fietsvaardigheidstraining.

Het doel van de fietstrainingen is dat de kinderen veilig en vaardig leren fietsen. We zorgen allereerst dat ze kunnen fietsen en werken onder andere aan de stuurvaardigheid. Veiligheid staat voorop, maar we willen kinderen ook zeker laten ervaren dat fietsen erg leuk is. Zodat ze in de toekomst blijven fietsen! Wie elke dag fietst, behaalt sneller de aanbevolen hoeveelheid dagelijkse beweging. Dat is dus alle reden voor GO Waalwijk om het fietsen te promoten.”

Leenfiets

Deelname aan de serie van fietstrainingen is gratis. De eerste training vindt plaats op vrijdag 8 juli van 16.00 tot 17.00 uur. De deelnemers worden drie keer verwacht. Als een kind geen fiets heeft, wordt er voor een leenfiets gezorgd. Geef dit duidelijk aan bij de aanmelding. Ga voor de inschrijving naar de website www.sjors.gowaalwijk.nl. Voor deze activiteit geldt een maximum van 15 deelnemers.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen