Dex en Levi doneren hun haren aan Stichting Haarwens

SPRANG-CAPELLE – Twee jongens uit groep 5/6 van basisschool de Vrijhoeve uit Sprang-Capelle hebben vandaag, na lang sparen, eindelijk hun heldendaad kunnen verrichten!

Al een lange tijd laten Dex en Levi hun haren groeien om het uiteindelijk te kunnen doneren voor het goede doel: stichting Haarwens. Dex zag het op het Jeugdjournaal en vond het erg dat kinderen ziek zijn en hierdoor hun haar verliezen. Zijn maatje Levi sloot zich hier bij aan en sindsdien zijn ze samen aan het sparen. Zo jong en al zoveel aandacht voor de mensen om je heen, dat is bewonderenswaardig en ontzettend stoer.

Het is echt niet altijd makkelijk geweest voor de twee heren. De keren dat Dex en Levi als meisje werden aangesproken zijn niet op twee handen te tellen. Mensen hebben veel ongevraagd commentaar en vooral haren kammen na het wassen… Wat een drama! Toch hebben ze geen moment getwijfeld en allebei doorgezet en maandag 20 juni was het dan eindelijk zo ver!

De kapper kwam in de klas zodat de rest van de klas, ouders maar ook de juf deel uit mocht maken van deze bijzondere dag. Dex en Levi hebben samen meer dan 70 centimeter haar gedoneerd. Wat een toppers zijn het. Ze hopen hiermee een voorbeeld te zijn voor andere jongens en meisjes zodat ook zij kinderen kunnen helpen.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen