Burgemeester Sacha Ausems bezoekt Maluku Oldstars Waalwijk

WAALWIJK – Vrijdag 3 juni werd het team Maluku Old Stars Waalwijk, tijdens de training op sportpark Eikendonk met een bezoek van burgemeester Sacha Ausems en beleidsadviseur sportzaken Ans Maijers vereerd.

Rachman Santi nam de rol van gastheer op zich. Beide dames waren zo sportief om, gekleed in een shirt van de enige Molukse profclub (Maluku FC) die Indonesië rijk is, een deel van de training mee te doen. Waarna natuurlijk een groepsfoto niet uit kon blijven en de “3e helft” op Molukse wijze werd ingevuld. Waarbij in het welkomstwoord niet alleen de doelstelling van uit het isolement halen van ouderen door walking football werd toegelicht, maar vooral de sociaal-maatschappelijke rol van MOS Waalwijk voor de samenleving binnen en buiten Waalwijk. Om de vriendschap van MOS Waalwijk te bestendigen werd burgemeester Sacha Ausems een traditionele draagdoek door Viktor van Bronckhorst aangeboden, waarbij uitleg werd gegeven over de diepe betekenis van een dergelijke gift.

Als laatste dankte de burgemeester MOS Waalwijk voor de warme gastvrijheid en vormgeving van het geheel. Het cadeau van de speciale draagdoek en de betekenis tot vriendschap was voor haar de ultieme uiting van voornoemde gastvrijheid en het aangaan van verbinding. Ze gaf voorts aan dat verbinding binnen de divers samengestelde samenleving van de gemeente Waalwijk van belang is zij deze niet enkel wenst te behouden, maar juist met elkaar wenst te versterken.

Na het nuttigen van een Molukse buffet was er livemuziek, waarbij uiteraard Molukse liederen werden gespeeld. Al met al heeft burgemeester Sacha Ausems sfeer mogen proeven van een sportieve en culturele uiting van Molukse senioren En wij hebben als MOS Waalwijk de kans gehad om uitgebreid de burgemeester te leren kennen. Het is in ieder geval duidelijk dat de burgemeester in de meest letterlijke betekenis van het woord die avond de warme sportieve Molukse cultuur heeft geproefd, sampai bertjumpai lagi…

Tot de volgende keer!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen