Presentatie Theaterprogramma Theater de Leest 2022-2023

Foto: De Leest

WAALWIJK – ‘De Leest Laat je niet los’ staat groot op de cover van de nieuwe theaterbrochure, want we kunnen niet zonder elkaar, dat heeft de afgelopen grillige tijd wel duidelijk gemaakt. Het een kan niet zonder het ander. Voor een mooie theaterbeleving kunnen de toeschouwers niet zonder de acteurs en artiesten. Maar voor de artiest is het publiek net zo goed onmisbaar. Dus laat elkaar niet los!

Soms beseffen we maar half hoe hard we het theater en de kunsten nodig hebben voor ons welzijn. Een avondje tranen lachen lucht op, door een prachtige muziekvoorstelling kan je zomaar even je dagelijkse beslommeringen loslaten, een betekenisvolle toneeltekst laat je niet onberoerd en kan een ander licht werpen op je zienswijze. Of een mooi vormgegeven dansvoorstelling wakkert je eigen creativiteit aan. En zet je misschien in beweging. Het zijn ervaringen die je bijblijven, die je niet loslaten.. soms een leven lang. De Leest laat je niet los.

Nieuw Theaterprogramma 2022-2023

Voor het nieuwe seizoen hebben wij weer een prachtig programma samengesteld met maar liefst 200 professionele voorstellingen en zo’n 20 amateurvoorstellingen. Wij kijken graag met jou vooruit…..

Kleinezaalkaart

Ook dit jaar weer verkrijgbaar: De kleinezaalkaart. Het is een passe-partout waarbij men alle professionele theatervoorstellingen in de kleine zaal gratis kan bezoeken. Plaatsen zijn te reserveren vanaf één maand voordat de voorstelling plaatsvindt. De kaart geldt niet voor films of amateurvoorstellingen. De kleinezaalkaart kost € 135,- per persoon (Vrienden betalen € 125,- pp). Afgelopen seizoen bleek deze kaart wederom een succes bij de kleinezaalkaart bezitters.

Elk weekend iets te doen voor de kinderen

Ook voor kinderen is er elk weekend iets te doen: een theatervoorstelling in de grote of kleine zaal, soms voorafgegaan door een TheaterAtelier workshop (in samenwerking met Kunstencentrum Waalwijk), een film in de grote of kleine zaal – of soms in beide zalen. Vier keer per jaar op zondagochtend is er Peuterpret, met een (korte) film voor de allerkleinsten, dansen in de filmzaal, lezen in de leeshoek (ingericht door bibliotheek Midden-Brabant) en aansluitend knutselen, begeleid door Kunstencentrum Waalwijk.

Grote namen

Bekende cabaretiers weten Theater De Leest te vinden: Van der Laan en Woe, Plien en Bianca, Daniël Arends, Lenette van Dongen, Tineke Schouten, Jandino, Pieter Derks en vele, vele anderen.
Andere bekende grote namen die het theater aandoen zijn op muziekgebied: Waylon, Wende Snijders, Herman van Veen, René van Kooten, Candy Dulfer, Edsilia Rombley en heel veel anderen .
En grote (zo niet de grootste) Nederlandse acteurs komen naar Waalwijk: Huub Stapel, Beau Schneider, Thom Hoffmann, Willeke van Ammelrooy, Alex Klaasen, Waldemar Torenstra en vele anderen.
Naast de grote namen ook aanstormende jonge talenten als Anne Neuteboom, Lakshmi, Cystine Carreon, Remy Evers en Soy Kroon.

Dans

Moderne dans weet in Waalwijk steeds meer voet aan de grond te krijgen bij een vast publiek en natuurlijk staan ook dit jaar weer Isabelle Beernaert en Scapino Ballet Rotterdam op het programma. Maar ook Het Zwanenemeer en sterdanseres Igone de Jongh komen terug naar De Leest.

Bijzonder

Bijzonder zijn de avonden met bijvoorbeeld Modestylist Fred van Leer, Teun Toebes, hij geeft het publiek een andere blik op mensen met dementie en komt in het kader van de dementieweken, Rudolph van Veen komt met Rudolph’s Bakery Live en het inmiddels vast terugkerende bijzondere gezelschap The Jacop Ahlbom Company.

Maar er is zoveel meer… Maar liefst 200 voorstellingen! Nog nooit hadden we zoveel te bieden.

Voorverkoop informatie en voorverkoop voordelen

Start Kaartverkoop
Het nieuwe theaterprogramma is per heden online te bekijken via www.deleest.nl
De kaartverkoop start op vrijdag 10 juni om 11.00 uur uitsluitend via www.deleest.nl. Gasten die niet over internet beschikken kunnen via het bestelformulier bestellen, dat is op te halen bij de theaterkassa of is te downloaden via www.deleest.nl (voorverkoop). Let wel! Het reserveren via de website is goedkoper en sneller. Bovendien kan men zelf de plaatsen in de theaterzaal kiezen.

Vrienden van Theater De Leest krijgen voorrang en kunnen al vanaf dinsdag 7 juni om 11.00 uur bestellen via www.deleest.nl. Iedereen kan Vriend worden en profiteren van de vele vriendenvoordelen! Let op: Ben je dit seizoen Vriend, dan dien je je voor seizoen 2022-2023 opnieuw als Vriend aan te melden om gebruik te maken van de voordelen, waaronder voorrang.

Vrienden voordelen

  • Voorrang bij het bestellen van theaterkaarten voor seizoen 2022-2023;
  • 10% vroegboekkorting tijdens de voorverkoop over heel veel voorstellingen (over de normale entreeprijs);
  • Als eerste de nieuwe theaterbrochure in de bus;
  • Na de voorverkoop geldt voor veel voorstellingen de speciale Vriendenprijs van € 1,- tot € 2,- -korting op de normale entreeprijs;
  • Gratis toegang bij inleidingen en andere extra activiteiten rondom voorstellingen;
  • Eenmaal per seizoen een uitnodiging voor een bijzondere verrassingsvoorstelling;
  • € 1,50 korting op de entreeprijs van alle films;
  • Nieuw! Eenmaal per seizoen een uitnodiging voor een verrassingsfilmavond;
  • 1000 extra Leest-Spaarpunten per theaterseizoen (t.w.v. € 10,-). Deze spaarpunten worden medio september a.s. op jouw account bijgeschreven;
  • Korting op de Kleinezaalkaart: voor één vast bedrag onbeperkt naar kleinezaalvoorstellingen! (normale prijs €135,- | Vrienden €125

5% Vroegboekkorting | 10% voor Vrienden
Bestel je kaarten voor 4 of meer voorstellingen tijdens de voorverkoop dan krijg je maar liefst 5% vroegboekkorting op de meeste voorstellingen. Voor Vrienden is dat zelfs 10% korting (ongeacht het aantal voorstellingen). Korting geldt niet als er bij de voorstelling ‘geen korting’ vermeld staat.

Verspreiding nieuwe theaterbrochure
Op dinsdag 7 juni valt de brochure in de brievenbus bij Vrienden van Theater De Leest, die het huidige theaterseizoen (2021-2022) Vriend waren. Op vrijdag 10 juni ontvangen theaterbezoekers van de afgelopen drie seizoen (2019-2020 / 2020-2021 / 2021-2022) de brochure. Voor iedereen die buiten deze groepen valt en de brochure wel graag thuis wilt ontvangen, is de brochure aan te vragen via [email protected] of 0416-331751.

Start vrije verkoop

Op maandag 5 september om 11.00 uur start de vrije kaartverkoop via www.deleest.nl en via de theaterkassa. Vanaf die datum is de balie van de theaterkassa (0416-331751) weer geopend op werkdagen van 11.00 – 13.00 uur en één uur voor aanvang van theatervoorstellingen en filmvertoningen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen