Netwerkbijeenkomst over aangepast sporten

Foto: piqsels.com

SPRANG-CAPELLE – Op donderdag 23 juni organiseert gemeente Waalwijk voor de tweede keer een netwerkbijeenkomst ‘Aangepast sporten’. Sport- en beweegaanbieders, zorgprofessionals en ervaringsdeskundigen zijn van harte welkom om deel te nemen aan de bijeenkomst, die plaatsvindt in Sprang-Capelle. Doel is om te komen tot (meer) sport- en beweegmogelijkheden voor mensen met een beperking.

Gemeente Waalwijk wil dat iedereen mee kan doen. Ook mensen met een beperking moeten kunnen sporten en bewegen. Afgelopen najaar werd voor het eerst een netwerkbijeenkomst georganiseerd. Mensen met een beperking, zorgprofessionals en sportaanbieders uit gemeente Waalwijk gingen met elkaar in gesprek. De bijeenkomst leverde veel bruikbare ideeën op en krijgt daarom een vervolg. Op donderdag 23 juni vindt de tweede netwerkbijeenkomst plaats.

Wat is er nodig om te kunnen sporten?

Rode draad van de bijeenkomst zijn de randvoorwaarden voor inclusieve sport: wat is er nodig om te sporten als je een beperking hebt? Rinske van Duifhuizen, projectleider inclusie bij Gemeente Waalwijk licht toe: “In workshops gaan we met elkaar in gesprek over de sociale, financiële en praktische aspecten en randvoorwaarden voor inclusief sporten. Daarbij komen allerlei vragen aan bod. Zoals ‘Hoe kunnen we diversiteit binnen een vereniging stimuleren? Welke voorzieningen zijn er om sportdeelname en sportmiddelen te financieren? Hoe maken we informatie goed toegankelijk voor de doelgroep?’.

Ervaringsdeskundigen kunnen vertellen welke obstakels zij (letterlijk en figuurlijk) moeten overwinnen. Sportaanbieders en zorgprofessionals zullen hun ervaringen met sportaanbod voor mensen met een fysieke en/of verstandelijke beperking delen. Dat levert gegarandeerd waardevolle inzichten en bruikbare tips op. Dat is ook het doel van de netwerkbijeenkomst: kennis en ervaringen delen, elkaar inspireren en bestaande en aankomende initiatieven met elkaar verbinden.”

Aanmelden

De netwerkbijeenkomst Aangepast Sporten vindt plaats op donderdag 23 juni in zalencentrum Zidewinde, Julianalaan 1 in Sprang-Capelle. Zidewinde beschikt over een miva-toilet en -parkeerplaatsen. Er is geen ringleiding aanwezig. Inloop vanaf 16.00 uur, het programma start om 16.30 uur, einde 19.15 uur. Aanmelden kan tot en met donderdag 16 juni, deelname is gratis. Op www.gowaalwijk.nl/activiteiten/netwerkbijeenkomst is de aanmeldlink te vinden.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen