Kom zondag 22 mei kennis maken met het “schieten op de wip”

Het schieten op de wip
Het schieten op de wip
Foto: gilde St. Crispinus & Crispinianus

WAALWIJK – Zondag 22 mei is er bij het gilde St. Crispinus & Crispinianus de mogelijkheid om kennis te maken met het “schieten op de wip”.

Bij het wipschieten heeft men boven op de schutsboom kogelvangers geplaatst waarin een drietal buisjes verticaal naast elkaar zijn opgesteld. Op elk buisje ligt een stalen dop “de wip” die even groot of net iets groter is dan het buisje. De wip blijft netjes op zijn plaats liggen omdat er onder aan de wip een rand zit die precies in het buisje past. Aan de onderzijde van de wip is een koord bevestigd, wat door het buisje naar beneden hangt. Men moet proberen de wip eraf te schieten. Als dat lukt trek je aan het koord en het doelwit “wipt” terug naar zijn plaats. Het schieten op de wip wordt in eerste instantie opgelegd gedaan. De meer ervaren schutters schieten tevens uit de vrije hand.

Naast het schieten op “de wip” kun je bij het gilde ook luchtgeweerschieten, schieten met de kruisboog, vendelen en tamboeren. Belangstellenden zijn zondag tussen 11.00 en 13.30 uur van harte welkom op het schietterrein van het gilde wat is gelegen achter de gebouwen van Plastica aan de Industrieweg 94 in Waalwijk. Op www.gildebesoijen.nl vindt je meer informatie over het gilde.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen