Zonnebloemgasten beleven gezellig dagje uit in Hilvarenbeek

Foto: Zonnebloem

De Zonnebloemgasten van Waalwijk keken er reikhalzend naar uit: het jaarlijks uitje met de bus. Eindelijk stond – na 2 jaar ’quarantaine’ – de bus klaar voor vertrek naar het Museum Dansant en Museum Soet & Vermaeck aan de rand van Hilvarenbeek.

De gasten waanden zich in het orgel- en kermismuseum even in een andere wereld. De prachtige orgels, het mahonie, kristal en spiegels deden de sfeer van vroegere tijden herleven. Onder het genot van een lekker Brabants bakske koffie met een warme wafel met kersen en slagroom, gaf de gastvrouw uitleg over de prachtige orgels. Het grootste Mortierorgel Poseidon in Europa gaf na een grondige renovatie zijn mooie klanken weer, wat de gasten de gelegenheid gaf om te dansen op de prachtige dansvloer. Er werd verbaasd gereageerd op het unieke ‘Decap Robot Orgel’ een visuele belevenis, de robots trommelen, bewegen en spelen echt saxofoon: werkelijk uniek en is nog het enige orgel van dit type in Europa. Ook het orgel van de 14 Billekens staat nu in het museum in volle glorie te pronken en sommigen onder de aanwezigen konden zich dit orgel nog herinneren uit de zeventig jaren.

Kermis
Na een uitgebreide lunch in het orgelmuseum was het tijd om via een speciale lift of trap af te dalen naar de kelder waar het kermismuseum uit 1921 is gehuisvest. De geur van poffertjes en popcorn kwam al tegemoet en ook de kraam van de suikerspin draaide al volop. Ook ontbraken de ouderwetse zuur- en kaneelstokken niet. Op een humoristische wijze legde de gastheer uit dat deze kermis geen miniatuur is, maar levensecht en dat alle ingrediënten aanwezig zijn om jeugdherinneringen op te halen. Op de vraag “wie lust een advocaatje met slagroom?” gingen bijna alle vingers de lucht in. Het rad van avontuur was er een van verrassingen. Iedereen kreeg een speelkaart die goed was voor een mooie prijs variërend van leuke knuffels, tot de “ketting van koningin Maxima”.

Na alle indrukken was het tijd om terug naar Waalwijk te gaan. Het gekwebbel in de bus ging over de vele indrukken en de verbazing over wat men had gezien en beleefd. De zonnebloemgasten hadden deze dag zich even weer jong gevoeld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen