In Sprang-Capelle is de eerste schop in de grond gezet voor de aanleg van het glasvezelnetwerk

Piet Grootenboer, Ronald Tuk en Ronald Bakker zetten de schop in de grond voor de aanleg van glasvezel.
Piet Grootenboer, Ronald Tuk en Ronald Bakker zetten de schop in de grond voor de aanleg van glasvezel.
Foto: DELTA Fiber Netwerk

SPRANG-CAPELLE – Vrijdag 6 mei hebben Piet Grootenboer van DELTA Fiber Netwerk, Ronald Tuk van aannemer Van Gelder Telecom en wethouder Ronald Bakker van de gemeente Waalwijk, samen de eerste schop in de grond gezet in Sprang-Capelle. Hiermee is het officiële startsein gegeven voor de aanleg van het glasvezelnetwerk van deze kern van de gemeente Waalwijk.

Inwoners voorbereiden op een toekomstbestendig netwerk Directeur DELTA Fiber Netwerk Piet Grootenboer spreekt zijn dank uit naar de gemeente voor de fijne samenwerking en het gestelde vertrouwen in de gemeente Waalwijk, waarbij deze eerste schop in de grond ook een stap is voor verdere samenwerking. Piet benadrukt: “Glasvezel in de gemeente Waalwijk heeft al een stukje historie bij ons. Na een aantal jaar van afstemming zijn we vorig jaar begonnen in Waspik en nu zijn we bezig in Sprang-Capelle. Hier gaan wij zo’n 4.000 woningen aansluiten. Succes voor de aannemer en iedereen die betrokken is bij dit project. Laten wij er een mooi maar voornamelijk veilig project van maken. Door de aanleg van glasvezel zijn de inwoners van Sprang-Capelle straks helemaal voorbereid op een solide en toekomstbestendig glasvezelnetwerk. Er zijn ook al plannen voor de aanleg van de kern Waalwijk. Dit is mogelijk een volgende fase in de uitrol van glasvezel in de gemeente Waalwijk’’.

Glasvezel vergroot de leefbaarheid en voegt waarde toe aan woningen

Wethouder Ronald Bakker van de gemeente Waalwijk: ‘’We hebben de afgelopen twee jaar mogen ervaren wat telecommunicatie kan doen om onze maatschappij op gang te houden. Het is niet voor niets dat wij een aantal jaar geleden de toekomstvisie van Waalwijk hebben opgesteld ‘Waalwijk 2025’. Hierin stond onder andere beschreven dat we onze gemeente graag vóór 2025 verglaast zien. Het is goed om te zien dat de aanleg van een stabiele, snelle en veilige digitale snelweg nu ook in Sprang-Capelle start. De samenwerking tussen de gemeente en DELTA Fiber Netwerk verloopt goed’’. Glasvezel kent alleen maar voordelen voor de inwoners. Het vergroot de leefbaarheid, voegt waarde toe aan woningen en maakt allerlei nieuwe digitale toepassingen mogelijk.

Sprang-Capelle krijgt 610 kilometer glasvezelkabel in de grond

Aannemer Van Gelder Telecom is verantwoordelijk voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in Sprang-Capelle. Ronald Tuk, Projectleider licht toe: ”In maart 2022 zijn we begonnen met het schouwen van de woningen waarbij de plaatsing van de aansluiting in huis wordt bepaald. En eind april zijn onze graafploegen gestart met de graafwerkzaamheden. De komende maanden gaan we 610 kilometer glasvezelkabel aanleggen om ca. 4.000 woningen aan te sluiten op het glasvezelnetwerk. Om al deze woningen te bereiken wordt er 55 kilometer hoofdgeul gegraven en 14 kilometer aan tuinboringen verricht. De verwachting is dat in juni 2023 de woningen zijn aangesloten op het glasvezelnetwerk en de inwoners van Sprang-Capelle gebruik kunnen maken van snel en stabiel Internet. Dank aan de gemeente Waalwijk voor de goede samenwerking en DELTA Fiber Netwerk voor deze mooie opdracht’’.

Communicatie tijdens de aanleg

Samen met DELTA Fiber Netwerk communiceert de aannemer voor en tijdens de aanleg met de inwoners over de werkzaamheden en het plaatsen van de aansluiting in de woningen. Zodra zij gaan schouwen of graven, ontvangen de inwoners een brief met meer informatie. Via de postcodecheck op gavoorglasvezel.nl kunnen inwoners de voortgang van de aanleg op hun adres bekijken.

Belangstelling voor glasvezel?

Inwoners die belangstelling hebben voor de gratis huisaansluiting, maar nog geen abonnement willen, kunnen een afspraak maken met de aannemer Van Gelder Telecom via telefoonnummer: 088 115 49 92 of per mail: [email protected]. Inwoners die belangstelling hebben voor een glasvezelabonnement, kunnen zich aanmelden via www.gavoorglasvezel.nl.

Over DELTA Fiber Netwerk

DELTA Fiber Netwerk is een van de snelst groeiende glasvezelbedrijven van Nederland. DELTA Fiber Netwerk zorgt voor de aanleg en het onderhoud van glasvezel in Nederland en heeft de ambitie om zo veel mogelijk mensen toegang te bieden tot het razendsnelle glasvezelnetwerk. Inmiddels hebben al zo’n 900.000 huishoudens en bedrijven toegang tot het landelijke netwerk van DELTA Fiber. En daar komen iedere maand nog zo’n 20.000 adressen bij. Op naar 2 miljoen huishoudens en bedrijven die in 2025 gebruik gaan maken van het allerbeste internet.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen