Winnaar van de The Masked Singer Walewyc na 7 weken onthuld!

WAALWIJK – Al enige weken is de Walewyc Mavo in de ban van de eigen editie van de Masked Singer. Afgelopen woensdag was het dan zo ver en werd de winnaar van deze eerste editie onthuld.

Omdat er al twee jaar door de corona verschillende activiteiten op de Walewyc niet door konden gaan bedachten 3 docenten van de Walewyc een geniaal plan. The Masked Singer alleen dan met medewerkers van de school. Op deze manier hadden de leerlingen toch iets leuks naast alle lessen die fysiek of online gevolgd werden. Het begon als grapje in de personeelskamer maar groeide uit tot een groot succes op de Walewyc.

Verschillende docenten van de school verzorgde gemaskerd een optreden waarbij er Live gezongen moest worden, deze optredens verschenen iedere week online en werden getoond in de pauzes op school. Het was aan de leerlingen maar ook aan alle medewerkers van de school om te raden wie er achter het masker zat. Elke week was er een battle tussen 2 verschillende docenten. Zo waren er optredens van: De chickies, Gothic Girl, Hairy Nun en nog veel meer. Ook verschenen er hints over de identiteit van de masked singers. Leerlingen vroegen de docenten het hemd van het lijf om te achterhalen of zij achter het masker zaten. Wanneer ze een vermoeden hadden konden de leerlingen hun stem uitbrengen op de website.

Wekelijks werd er een onthulling gedaan van de act met de minste stemmen. Afgelopen woensdag was het dan eindelijk zover de grote finale in het Atrium van de school. Shrek, Carna das Vals en The Swinging Sarah kwamen live in actie. Bij de act van Carna das Vals ging het dak eraf! Hij was dan ook de terechte winnaar. Tijdens de finale zijn er meer dan 700 stemmen door de leerlingen uitgebracht. Het was voor veel leerlingen toch nog een verrassing toen Mart Eekels, docent Nederlands, zijn masker afdeed als winnaar. Een idee wat ontstaan is als grapje maar misschien wel een mooie nieuwe traditie voor de Walewyc.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen