Benefietconcerten voor Oekraïne 8 en 9 april met Passieliederen door Laudate Dominum

Foto: koorlaudatedominum.nl

Koor en combo Laudate Dominum houden twee benefietconcerten voor Oekraïne. Ze voeren liederen van de Matteüs Passie uit, die het koor reeds jaren in de regio opvoert. De liederen uit deze moderne Nederlandstalige Passie gaan over het lijden van Jezus. Dat lijden is verbonden met het lijden in onze wereld, in het bijzonder nu in Oekraïne. De Matteüs Passie is geschreven door Piet van Midden en Gerard van Amstel.

Tijdens de concerten wordt er gecollecteerd voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Toegang is vrij. De concerten worden gehouden op vrijdag 8 april om 20.00u en zaterdag 9 april om 16.00u in de Ambrosiuskerk, Ambrosiusweg 25 in Waalwijk.

Stabat Mater

In nieuwe Passion-uitvoeringen is de rol van Maria, de moeder van Jezus, veel belangrijker geworden. Velen herkennen zich in de moedergevoelens, die zij gehad moet hebben bij het zien van het lijden van haar kind. Het koor heeft daarom weer het indrukwekkende Stabat Mater opgenomen van dezelfde componist en geschreven door Gerard van Midden. ‘Het lied is extra aangrijpend als je denkt aan alle moeders die hun kinderen nu zo zien lijden. Aan beide kanten’, vertelt Marieke Wagemakers van de muziekcommissie.

Op www.koorlaudatedominum.nl is alle informatie te vinden over de concerten en over de zangvereniging.

Laudate Dominum (foto Patrick van de Laar)
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen