Voormalig tuincentrum Groenrijk maakt plaats voor een hotel met 150 kamers

WAALWIJK – Na jaren vertraging gaat het er toch echt van komen. Het voormalige tuincentrum Groenrijk maakt plaats voor de bouw van een nieuw hotel langs de N261 bij Waalwijk. Het tuincentrum is geheel gesloopt. 

Naast een hotel met 150 kamers komen er ook een restaurant en conferentieruimten op de plek waar voorheen tuincentrum Groenrijk zat. Het tuincentrum sloot in 2016 haar deuren.

Het Guesthouse Hotel in Kaatsheuvel en het NH Hotel Waalwijk waren tegen de komst van het nieuwe hotel. Het Guesthouse Hotel in Kaatsheuvel stapte naar de Raad van State omdat het hotel vreest voor leegstand. Volgens de eigenaar van het hotel komen er veel te veel hotelkamers in een relatief klein gebied, maar de hoogste bestuursrechter wuift die bezwaren weg.

De gemeenteraad van Waalwijk verleende een paar jaar geleden al toestemming aan de projectontwikkelaars. Volgens de gemeente en de initiatiefnemers is er in de regio voldoende behoefte aan nieuwe hotelkamers. Het hotel ligt straks immers dicht bij De Efteling en de Loonse en Drunense Duinen.


  • Begin de dag met de nieuwsbrief van Waalwijk.nieuws.nl. KLIK HIER en meld je aan!
  • Elke morgen verzenden wij 4.200 nieuwsbrieven.
  • Elke dag worden er gemiddeld 30.000 artikelen gelezen.
  • Volg Waalwijk.nieuws.nl ook op Facebook, Twitter en Instagram.
  • Adverteren op Waalwijk.nieuws.nl? KLIK HIER voor meer info!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen