Orthopedische Schoentechniek Waalwijk: ‘Schoencentrum voor voetproblemen’

Foto: Han Hermkens - Image&Motion

Bij Orthopedische Schoentechniek Waalwijk helpen ze je bij problemen met lopen of aan je voeten. Sjaak en Patrick Snaphaan lichten toe: ‘Soms kom je er gewoon niet uit met een standaard confectieschoen. De schoen knelt of lopen doet pijn, dat is natuurlijk niet de bedoeling. Vaak zijn voetproblemen op te lossen met een kleine aanpassing. Maar soms zijn er meerdere aanpassingen nodig, dit is natuurlijk geheel afhankelijk van de klachten die je ervaart. Wij bieden een oplossing op maat.’

Sjaak was al dertig jaar orthopedisch schoenmaker, toen hij in 2012 besloot om voor zichzelf te beginnen. Zoon Patrick heeft inmiddels ook zijn papieren gehaald en werkt fulltime mee in de zaak. Het schoencentrum is ingedeeld om meerdere facetten te benutten. Zo is er een ruimte om de voeten te onderzoeken door loopanalyse en een drukmeetsysteem, kun je er tegenwoordig ook terecht voor verschillende wandelschoenen en dan is er natuurlijk nog de werkplaats. ‘Wij maken alles in eigen huis. Hierdoor bieden wij de klanten nog meer vrijheid in model en kleur. Bovendien versnellen we zo de levertijd. Kleine aanpassingen voeren we meestal direct uit.’ Daarnaast zijn er diverse spreekuren waarbij nauw samengewerkt wordt met fysiotherapeuten en revalidatieartsen.

Ruime keuze

Bij het schoencentrum werken ze op afspraak. ‘Zo hebben we alle tijd voor onze klanten. Omdat het afgelopen jaar meer mensen zijn gaan wandelen, zijn ook de klachten toegenomen. Goede wandelschoenen in diverse breedtematen, zoals van Lowa of Meindl, zijn dan een uitkomst.’ De klanten krijgen de volledige vrijheid in het kiezen van kleur en model, hierdoor zijn de orthopedische schoenen tegenwoordig bijna niet meer van een standaard schoen te onderscheiden. Bij het centrum kun je bovendien terecht voor steunzolen. ‘Die maken wij driedimensionaal, wat de keuze uit modellen vergroot. Ook kunnen we door deze techniek de hoogte en diepte tot op de millimeter nauwkeurig bepalen. Blijf niet langer doorlopen met pijn aan de voeten, wij helpen je er graag vanaf!

Orthopedische Schoentechniek Waalwijk
Hertog Janstraat 2
5141 KJ Waalwijk
T 0416 – 651203
schoencentrumwaalwijk.nl
Facebook

Op dinsdag 21 december 2021 is onze nieuwe website live gegaan. We hopen u hiermee nog beter van dienst te kunnen zijn.

Tekst: Marieke van Riel (Alles is Tekst)

Cookieinstellingen