Een sprankje licht in de Sint-Jan Waalwijk tijdens lockdown

Foto: Stichting "Vrienden van Sint Jan de Doper"

De Waalwijkse Sint Jan de Doperkerk blijft óók tijdens de huidige lockdown iedere woensdag- tot en met zondagmiddag van 13:30 tot 16:30 voor het publiek geopend voor bezinning, gebed en het bieden van een sprankje licht. Op Eerste Kerstdag blijft de kerk aansluitend aan de viering van 09:30 uur geopend tot 16:30 uur.

Tijdens een bezoek aan de Kerststal kan natuurlijk een kaarsje worden gebrand bij het kindje Jezus, of bij een van de beeltenissen van Maria en Johannes de Doper, al 800 jaar de patroonheilige van Waalwijk. Ook kan in de gebedsboom een kerstwens of gebedje met persoonlijke intentie worden opgehangen.

Hoewel voor het tweede jaar op rij vanwege corona de kerkelijke kerstvieringen een heel ander karakter hebben dan gebruikelijk, blijft dankzij de inzet van de vrijwilligers en vrienden van Sint Jan de Doper de Waalwijkse Sint-Janskerk tijdens de lockdown voor iedereen toegankelijk. Zij zien er tijdens de openstelling op toe dat de coronaregels die in openbare gebouwen en kerken in Nederland gelden strikt worden nageleefd. Dus handen desinfecteren bij binnenkomst, minimaal anderhalve meter afstand bewaren en een mondkapje dragen tijdens het lopen in de kerk.

Vanwege de lockdown worden alle eerder geplande vieringen in katholieke kerken in Nederland helaas verder ingeperkt. Bij de al geplande vieringen met Kerstmis is koorzang niet toegestaan en worden maximaal 50 personen toegelaten, waarbij vooraf reserveren nodig is. Ook kunnen tot 14 januari geen rondleidingen worden georganiseerd en worden ook geen audiotours uitgegeven.

In de Sint-Jan zijn de volgende vieringen gepland met Kerstmis: Kerstavond (vr 24 december, 16.00 uur) ‘Herdertjesviering’ voor gezinnen en kinderen; Eerste Kerstdag (za 25 december, 9.30 uur) Eucharistieviering met zang door cantor. Op Tweede Kerstdag (zo 26 december, 15:00 uur) vindt het traditionele ‘Kindje wiegen’ plaats voor ouders en grootouders met hun kinderen.

Alle vieringen zijn ook via livestream op YouTube te volgen. Voor meer informatie, zie ook www.sintjanwaalwijk.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen