Orgelconcert Marc Schippers in Sint-Jan op 11 december

Marc Schippers
Marc Schippers
Foto: Stichting "Vrienden van Sint Jan de Doper"

WAALWIJK – Organist Marc Schippers geeft op zaterdagmiddag 11 december om 16:00 uur een prachtig orgelconcert in de Sint-Jan Waalwijk, georganiseerd door de Orgelkring Waalwijk en de Vrienden van Sint Jan de Doper. Iedereen is van harte welkom. Zoals altijd is de toegang gratis en wordt na afloop om een vrijwillige bijdrage gevraagd. Aanmelden vooraf is niet nodig. Alle coronaregels worden uiteraard in acht genomen.

Organist Marc Schippers

Marc Schippers kreeg zijn eerste orgelles toen hij pas 9 jaar oud was. Hij volgde orgellessen bij enkele particuliere docenten. In 2017 is Marc afgestudeerd aan het conservatorium in Tilburg met als hoofdvak orgel en bijvak piano en klavecimbel. Eind juni 2021 is hij geslaagd voor zijn Master-diploma Orgel met een orgelconcert in de Sint-Cathrienkerk te Eindhoven, waarvoor hij maar liefst het eindcijfer 8,5 kreeg!

Verder heeft hij masterclasses gevolgd in België, Italië en Rusland. Als pianist won hij, in een duo met dwarsfluit en in een duo met viool, de eerste prijzen in de Maassluisse Muziekweek in 2011 en 2012. Marc heeft inmiddels jarenlang ervaring met het geven van orgellessen en pianolessen. Sinds 2018 is Marc organist en cantor bij De Wingerd in Krimpen aan den IJssel.

Iedereen welkom

Het orgelconcert op 11 december bevat composities van onder andere Dupre, Guilmant en Karg-Elert, waarbij de prachtige klanken van het monumentale Pels-orgel in de akoestiek van de koepelkerk volop tot hun recht zullen komen.

Iedereen is van harte welkom in de Sint Jan en de entree is zoals altijd gratis. Het orgelconcert duurt ongeveer een half uur en start om 16:00 uur. Aanmelden vooraf is niet nodig; bij binnenkomst wordt om een coronatoegangsbewijs gevraagd; een mondkapje tijdens het lopen naar uw plaats is nodig, net als het houden van 1,5 meter afstand. Na afloop wordt gevraagd om een vrije gift ter dekking van de kosten van deze activiteit.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen