Bruggeske: ‘De muziekkorpsen van Sprang-Capelle’

Foto: Heemkundevereniging Sprang-Capelle

De Heemkundevereniging Sprang-Capelle heeft weer een uitgave verzorgd van hun tijdschrift “Bruggeske” welke twee keer per jaar uit komt. Deze keer in de vorm van een speciale editie in kleur. Met ruim 100 pagina’s en tal van foto’s kunnen we een bijzonder boek presenteren. Voor veel lezers, jong en oud, zal het een feest van herkenning zijn.

De uitgave beschrijft de geschiedenis van de drie muziekkorpsen van respectievelijk Sprang, Vrijhoeve en Capelle. Vanaf de oprichting wordt de geschiedenis van de korpsen en hun wel en wee beschreven met vooral veel foto’s. De uitgave is in kleur gedrukt. De geschiedenis van de muziekkorpsen MSC Marijke, Sirena (Fanfare, slagwerkgroep en sambagroep Batucada Arenis) en ‘Kunst na Arbeid’ is niet alleen in tekst maar vooral in beeld vastgelegd.

De start van het project was in september 2019 met onderzoek in archieven en het benaderen van leden en oud-leden van de diverse korpsen. De auteurs, de heer Bakkenist en mevrouw de Jong, zijn twee jaar bezig geweest met het verzamelen van materiaal, het interviewen van personen en het rangschikken van het vele fotomateriaal. Gelukkig kon er, ondanks de coronabeperkingen gestaag worden doorgewerkt. Deze uitgave was niet mogelijk geworden zonder de intensieve medewerking van leden en oud-leden van de korpsen.

Het neerzetten van de muziekcultuur in Sprang Capelle als een ontwikkeling van de verenigingen over een periode van meer dan 100 jaar maakt het tot een geschiedkundig document dat het bezitten waard is. Een kleurrijk geheel en een aantrekkelijk boekwerk.

Het Bruggeske wordt gratis verstrekt aan de leden van de Heemkundevereniging Sprang-Capelle. Het is te koop voor € 13,00 bij Koos Nieuwenhuizen, Van der Duinstraat 80, 5161BR, Sprang Capelle 0416-277386.

Het is elke donderdagmiddag te koop in ons verenigingsgebouw “Ons Heem”, Julianalaan 5, Sprang-Capelle.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen