Schoeneninzameling tijdens Sinterklaas-periode

Foto: Pxhere

Sinterklaas had het zó mooi bedacht. Alle kinderen (en ouders) die hem zouden bezoeken in het Huis van Sinterklaas konden schoenen meebrengen voor het goede doel. Helaas blijft het Huis van Sinterklaas dit jaar gesloten voor bezoek. Sinterklaas vraagt daarom om gebruikte schoenen in te leveren op het gemeentehuis in Waalwijk. Er ligt een mooie kortingsbon klaar en ér zijn leuke prijzen te winnen.

Tijdens de Sint-feesten op zaterdag 13 november in Sprang-Capelle en zondag 14 november in Waalwijk werden al behoorlijk wat schoenen ingeleverd bij de schoenen-Pieten. Bruikbare schoenen worden gedoneerd aan een goed doel. Schoenen die niet meer draagbaar zijn, worden zoveel mogelijk gerecycled: dat is beter voor het milieu. Nog tot en met woensdag 1 december kunnen schoenen worden ingeleverd. Dat kan in de hal van het gemeentehuis in Waalwijk (tijdens openingsuren), waar een grote inzamelcontainer klaar staat. Kinderschoenen, schoenen voor volwassenen, sportschoenen, met of zonder hak, sandalen, laarzen: alles is welkom.

Kortingsbon en kans op leuke prijzen

Wie schoenen doneert, ontvangt een kortingsbon. Deze is te verzilveren bij aankoop van bekende schoenenmerken uit De Langstraat (zie www.leathermadesmart.nl voor een overzicht van deelnemende schoenenmerken). Kinderen ontvangen een lootje, waarmee ze kans maken op een leuke prijs: gratis zwemmen met zes personen, een VIP-ontvangst in het nieuwe Schoenenkwartier (opening 16 april 2022) en grote chocolade schoenen.

Sinterklaas hoopt dat er nog heel veel schoenen worden ingeleverd, zodat er weer andere mensen blij gemaakt kunnen worden. Op 6 december worden de prijswinnaars bekendgemaakt via de website en sociale media van gemeente Waalwijk en die week ook in Weekblad Waalwijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen