Woningvoorraad Noord-Brabant stijgt sneller dan gemiddeld

Foto: Pixabay.com

In Noord-Brabant zijn er in 2021 tot en met het derde kwartaal 9.347 woningen bij gekomen. De woningvoorraad steeg daarmee met 0,81% van 1.151.426 woningen op 1 januari naar 1.160.7734 woningen op 30 september. Afgezet naar het aantal inwoners steeg de woningvoorraad daarmee 14,6% sneller dan gemiddeld in Nederland.

Dit blijkt uit een analyse van VvE- en vastgoedbeheerder Parel Beheer, die recentelijk verschenen cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) onder de loep nam.

Er kwamen in Noord-Brabant per 100.000 inwoners 363 woningen bij, terwijl de woningvoorraad in Nederland gemiddeld met slechts 317 woningen per 100.000 inwoners toenam. Alleen in de provincies Flevoland en Utrecht kwamen er afgezet naar het aantal inwoners meer woningen bij.

Met name het aantal beschikbaar gekomen nieuwbouwwoningen zorgde in de provincie Noord-Brabant voor toename van de woningvoorraad. Tijdens de eerste drie kwartalen van dit jaar zijn er 8.579 nieuwbouwwoningen aan de voorraad toegevoegd. Het percentage nieuwbouwwoningen van de totaal toegenomen woningvoorraad bedraagt daarmee 91,8%.

Grote provinciale verschillen

In de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland en Noord-Brabant kwamen er in absolute aantallen de meeste woningen bij. Afgezet naar het aantal inwoners steeg de voorraad het snelst in de provincies Flevoland, Utrecht en Noord-Brabant.
In de provincies Zeeland, Friesland en Overijssel was de toename van de woningvoorraad, zowel op basis van het totale aantal woningen als afgezet naar het aantal inwoners, het kleinst.

Bekijk hier de volledige uitkomsten, inclusief analyse per provincie.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen