Juf Guinevere Janssen, directrice van de Teresiaschool, 40 jaar in het onderwijs!

Foto: Teresiaschool

WAALWIJK – Woensdag 10 november was het groot feest op de Teresiaschool in Waalwijk. Juf Guinevere vierde dat ze 40 jaar in het basisonderwijs werkzaam is. 

Al van jongs af aan wilde juf Guinevere in het onderwijs werken, dat kon ook niet anders met een moeder als enthousiaste juf. De opa van juf Guinevere was vroeger hoofd van de school, haar moeder heeft heel wat jaren voor de klas gestaan en ook haar zus is het onderwijs ingegaan. Frans, de man van juf Guinevere, is onderwijzer op het HBO geweest en de vader van Frans hoofd van een school op Curaçao. Je kunt dus wel stellen dat juf Guinevere uit een echte onderwijsfamilie komt.

Tijdens haar studie in 1981 is ze gestart bij het Kleuterbos (nu bekend als ’t Vaertje) in Kaatsheuvel. In 1982 kreeg ze haar eerste eigen kleutergroep op basisschool Pater van der Geld in Waalwijk. Vervolgens heeft juf Guinevere een mooi tijd bij de Pastoor Kuyperschool in Waalwijk gehad en is ze heel wat jaren directrice van De Hooght in Waspik geweest. Nu werkt juf Guinevere bij de Teresiaschool in Waalwijk, waar ze haar warme persoonlijkheid en kundigheid niet kunnen missen.

Juf Guinevere werd op de feestdag door alle kinderen van school en Mikz met een groot applaus warm onthaald in de gymzaal van de school. De kinderen hadden allen een muts op het hoofd met daarop geschreven Guine en daarachter was een kleurrijke veer geplakt. Over de rode loper liep juf Guinevere naar de versierde stoel op het podium. Daar werd zij versierd met een feestmuts en een mooie ketting. Uit volle borst zongen de kinderen een feestlied en lang zal ze leven!

Hierna was het tijd om het cadeau uit te pakken, een mooi kunstwerk gemaakt door alle kinderen van de hele school. Juf Guinevere was blij verrast.
Omdat juf Guinevere erg creatief is werden er allerlei creatieve workshops voor de kinderen georganiseerd. De kinderen maakten onder andere mooie pauwen, sneeuwuilen van dennenappels, windlichten en kleurrijke dromenvangers. In iedere groep ging juf Guinevere naar de tentoongestelde kunstwerken kijken, waar ze zichtbaar genoot van alle blije kindergezichten en de prachtige kunstwerken van de kinderen.

Juf Guinevere, na 40 jaar ben je nog steeds enthousiast en een voorbeeld voor velen. Jouw hart ligt echt bij het onderwijs. Wij wensen jou nog vele mooie jaren op de Teresia!

Gefeliciteerd van alle teamleden en kinderen van de Teresia!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen