Leven met of na kanker

Foto: Inloophuis Toon

WAALWIJK – Hoe leef je met kanker? Of hoe ga je verder na kanker? Inloophuis TOON wil jou, jong of oud, ondersteunen en begeleiden in deze tijd. Sluit gerust eens bij één van aankomende activiteiten.

Lotgenotenprogramma ‘Gezin met kanker’: start woensdag 17 november

‘Gezin met kanker’ is een lotgenotenprogramma voor kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar én hun ouders/opvoeders. Kanker zet in een gezin het normale leven op zijn kop en heeft effect op alle gezinsleden. Praktische en persoonlijke ondersteuning kan je helpen om op een passende manier verder te gaan. Hierbij geloven wij in de kracht van lotgenotencontact, in herkenning en erkenning, informatie, steun en stimulans. Laten we er samen zijn voor kinderen die geraakt zijn door kanker! Het programma bestaat uit 9 bijeenkomsten. Ouders/opvoeders zijn aanwezig tijdens de 1e, 5e, en 9e bijeenkomst. Aan het programma zijn geen kosten verbonden.

Mannenavond met Michiel Soeters: maandag 22 november 19.00 – 20.30 uur

Deze uitnodiging is voor álle mannen. Ook zij die nog niet eerder op een mannenavond zijn geweest. Michiel Soeters is al zijn hele leven gefascineerd door mensen. Hoe ze werken, scheppen, communiceren en zich tot elkaar verhouden. De avond bij TOON zal in het teken staan van mannen en verlies. “Elk van ons verliest van alles onderweg, maar hoe reageer je op de onheilstijding als jijzelf of je partner te maken krijgt met kanker? Hoe ga je om met je gevoelens en met verlies van wat je dierbaar is? Hoe doe jij dat en wat kunnen we van elkaar leren?”

Themabijeenkomst: Leven met of na kanker … voor altijd anders: woensdag 24 november 19.00 – 21.00 uur

Iedereen die met kanker te maken krijgt, ervaart verlies. Ook wanneer je geneest of als je ziekte een chronisch karakter krijgt. Denk bijvoorbeeld aan het verlies van je gezondheid, verlies van je werk, verlies van vrienden of relaties. Maar ook verlies van je toekomst, die er misschien ineens heel anders uit gaat zien. Dit verlies noemen we ‘Levend verlies’ voor patiënten en naasten.

Coretta van Gils is consulent van Care for Cancer. Op woensdagavond 24 november gaat zij in op wat ‘Levend verlies’ voor iemand kan betekenen. Want waarom voel je je niet blij als de behandelingen achter de rug zijn en goed zijn gegaan? En moet je niet opgelucht en dankbaar zijn dat je nog leeft?

Inloophuis TOON
Jan de Rooystraat 15
5141 EN Waalwijk

Inloopmomenten

Maandag t/m vrijdag van 10.00 – 12.00 uur en maandagmiddag van 13.30 – 15.30 uur. Voor alle activiteiten graag vóóraf aanmelden via 0416- 65 27 34 of via [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen