’t Wolluks Leesplankske

Foto: Jan Stads / Pix4Profs

Voor het ontstaan van ’t Wolluks Leesplankske hoeven we niet ver terug. Twee zaken staan hierin centraal, het afscheid van de burgemeester van Waalwijk Nol Kleijngeld en de Stichting Langstraats in Woord en Beeld en dan vooral “Brainstormer” Yoïn van Spijk.

Jan Stads van Pix4profs wilde Nol Kleijngeld een mooi, altijd blijvend afscheidscadeau geven; zoals de “Arbiezum”(aardbei) voor Zundert een belangrijk in- en export product is, en dus op het Zunders Plangeske moest, zo is onze oude burgemeester dat van Waalwijk, hij moest dus als leading onderwerp links boven erop!

De Stichting bleek, toen het idee gestalte kreeg, een perfecte samenwerkingsgroep; ze gingen aan de slag om de mooiste Waalwijkse dialect woorden bijeen te zoeken en meestertekenaar / aquarellist Peter Nuijten wist wel raad met de verbeelding van die mooie woorden.

Op zijn afscheidsfeest in de Leest konden wij, de “gemeentefotograaf van Waalwijk” Jan Stads (Pix4Profs) en Max van Mierlo namens de Stichting Langstraats in Woord en Beeld, het eerste Leesplankske aanbieden.

En nu kan dus de gehele Waalwijkse gemeenschap genieten van dit op 8 mm rechtstreeks gedrukte houten paneel. Verkrijgbaar in alle maten van A4 tot en met A1 met meegeleverd ophangsysteem. Te koop via winkel.pix4profs.nl

Zet ‘r zuinig op!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen