Wenstheater uit Waalwijk speelt ‘Jan Rap en z’n Maat’ van Yvonne Keuls in Jongerencentrum Tavenu

Foto: Wenstheater

WAALWIJK – Exact 365 dagen na de oorspronkelijk geplande datum gaat het stuk “Jan Rap en z’n Maat” dan eindelijk in première. Het stuk dat gespeeld wordt door jongerentheater “Wenstheater” uit Waalwijk, naar een gelijknamig boek van Yvonne Keuls, zal dan 3 dagen lang uitgevoerd worden op het podium van jongerencentrum Tavenu. Regisseur Wendy de Kok en alle spelers kunnen niet wachten om eindelijk dit boeiende stuk te mogen presenteren aan een volle zaal.

Eind 2019 zijn de repetities gestart voor dit stuk. Met 12 jongeren is gekeken hoe dit stuk uit de jaren ’80 zo geloofwaardig mogelijk gespeeld kan worden en hoe zij de onderwerpen uit die tijd herkenbaar onder de aandacht kunnen brengen voor de jongeren van nu. De perikelen uit de jeugdzorg van toen verschillen niet zoveel met die van nu. Daarom voelen de hedendaagse jongeren zich nog steeds aangetrokken tot het verhaal maar willen ze het wel opvoeren in een setting die voor hen ook herkenbaar is. Door middel van pakkende teksten, muziek en kleding uit de jaren 80 wordt dit verhaal dat we allemaal kennen van de leeslijst op het eindexamen, indrukwekkend door hen op de planken gezet. Voor volwassenen zal dit vertrouwd aanvoelen, voor de jongere toeschouwer zal het verrassend zijn om te zien dat de ‘tijd van toen’ niet zoveel verschilt aan de ‘tijd van nu’.

De spelers hebben zich maanden ingeleefd in hun personage. Ze hebben zich onderwerpen als dakloosheid, misbruik, verslaving en onbegrip eigen gemaakt. Hun inzet en loyaliteit heeft geresulteerd in een boeiende avond en matinee voorstelling. Precies een jaar geleden stond het stuk klaar om gespeeld te worden maar helaas moest dit op het allerlaatste moment worden gecanceld als gevolg van de welbekende Covid 19-maatregelen. Maar nu zijn ze er meer dan klaar voor! Ze zijn allemaal loyaal gebleven aan het stuk en aan Wenstheater, ondanks het verbod om bij elkaar te mogen komen en te repeteren gedurende de lockdown. Online bleven spelers en regisseur met elkaar in contact en betrokken, daar is regisseur Wendy de Kok nog het meest trots op. “De kracht van toneel is het samen toewerken naar een mooie voorstelling. Je gaat een verbintenis met elkaar aan en je moet je voor de volle 100% geven. Daar wordt je sterker van, leer je wat discipline inhoudt en uiteindelijk is het applaus van het publiek daar de ultieme beloning voor. Toneel doet zoveel meer bij jongeren, dat is wat Wenstheater wil laten zien” geeft de Kok aan. Na afloop praten deze jongeren dan ook graag met u na onder het genot van een drankje bij Jongerencentrum de Tavenu. Er komen in dit stuk heftige onderwerpen aan bod die zij graag bespreekbaar willen maken. Jong en oud met elkaar verbinden tijdens een avond of middag uit, de vrijwilligers en medewerkers van de Tavenu dragen hier hun steentje aan bij en heten u meer dan welkom.

Beleef een geweldige avond of middag uit met de talenten van Wenstheater die voor u deze bijzondere voorstelling zullen neerzetten. Er zijn nog tickets à €5,00 / €7.50 (18+) beschikbaar voor zowel de voorstelling op vrijdag 29 en zaterdag 30 oktober (aanvang 20.00 uur) als op de zondagmiddag 31 oktober om 16.00 uur via https://ticketpoint.nl/evenement/janraptavenu/

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen