Persoonlijke relatie met kind belangrijk voor kinderdagverblijf De Groene Wereld

Foto: KDV De Groene Wereld

SPRANG-CAPELLE – Ruim 5 maanden geleden opende kinderdagverblijf De Groene Wereld haar deuren in Sprang-Capelle. Na een succesvolle start, zijn nog enkele plaatsen beschikbaar in de kleinschalige opvang.

‘Het loopt storm’, lacht eigenaresse Chandra Bolkenbaas – Wiersma. ‘Je merkt echt dat er behoefte is aan een kleinschalige opvang, waar veel nadruk gelegd wordt op persoonlijk contact met ouders en kinderen.’ Vanuit haar jarenlange ervaring in de kinderopvang, besloot Chandra Bolkenbaas – Wiersma bewust te kiezen een kleinere opvang. Met 3 groepen kennen alle medewerkers de kinderen en ouders bij naam. ‘Het is fijn voor iedereen om een vast gezicht te hebben. Iemand die echt betrokken is bij de ontwikkeling van je kind.’

Die persoonlijke benadering past goed bij de methode van Emmi Pikler, die het kinderdagverblijf gebruikt als leidraad. ‘Vanuit deze methode laten we kinderen hun eigen tempo volgen. Kinderen ontwikkelen zich het best als ze zelf en op eigen initiatief mogen ontdekken. We kiezen ons speelgoed en de activiteiten om dit op een ongedwongen manier te stimuleren, maar het komt echt vanuit het kind zelf.’

Naast die bewuste keuze voor een persoonlijk verblijf, wilde Chandra een kinderdagverblijf dat maatschappelijk betrokken is en ook goed omgaat met de wereld. Vanuit deze gedachte is bijvoorbeeld het speelgoed duurzaam en gemaakt van afbreekbaar plastic en is al het eten op het verblijf biologisch. ‘En we gaan iedere dag naar buiten. Slecht weer bestaat bij ons niet. We hebben een hele mooie tuin en zijn zelfs net gestart met een moestuin.’ Daarnaast krijgt het kinderdagverblijf regelmatig bezoek van senioren voor een knutsel- of voorleesmiddag.

Interesse om vrijblijvend een kijkje te komen nemen bij De Groene Wereld?
Voor meer informatie neem een kijkje op de website: www.kdvdegroenewereld.nl
Wil je graag sfeer komen proeven, bel naar: 0416 53 34 03 of stuur een mail naar [email protected] dan maken we een afspraak voor een rondleiding.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden