Buurtsportwerkers organiseren activiteiten voor meiden

Buurtsportwerker Elke (links op de foto) nodigt meiden tussen 10 en 14 jaar uit voor het programma ‘She’s got it’
Foto: GO Waalwijk

Buurtsportwerker Elke van GO Waalwijk start na de herfstvakantie met het activiteitenprogramma ‘She’s got it’ voor meiden tussen 10 en 14 jaar. Gedurende zes weken gaan de meiden samen sporten en creatief aan de slag, krijgen ze massages en leren ze om voor zichzelf op te komen. “Het programma is alleen voor meiden en daarom ook dóór meiden”, aldus Elke. Het aantal deelnemers is beperkt, deelname is gratis.

Buurtsportwerker Elke en haar collega’s richten zich met het GO Urban-programma op jongeren vanaf 12 jaar. Uit ervaring weet Elke echter dat meiden die net iets jonger zijn, met dezelfde vragen en onzekerheden kunnen kampen als meiden van 13 en 14 jaar. Speciaal voor de leeftijdsgroep 10 tot 14 jaar start ze daarom met het programma ‘She’s got it’. Insteek is om de meiden meer zelfvertrouwen te geven en ze te ondersteunen bij hun sociale ontwikkeling.

“Met een groepje van maximaal tien meisjes gaan zes weken lang allerlei leuke dingen doen op donderdag- en vrijdagmiddag. Zo beginnen we met een workshop zelfverdediging onder begeleiding van Kris Anne Mulder, Nederlands Kampioen boksen (in klasse tot 69 kg). Ook gaan we samen breakdancen, basketballen, graffiti spuiten en meer, in samenwerking met de Tavenu en Kunstencentrum Waalwijk. Elke donderdagmiddag staat er bovendien een massage op het programma, verzorgd door Helly Kuijper van Destiny Damai Massage in Waalwijk. Dat helpt de meiden te leren ontspannen en aan te geven wat ze wel en niet prettig vinden als ze aangeraakt worden. Alle workshops worden door vrouwen gegeven. Meiden onder elkaar!”

Kleine groep

Meedoen aan het programma ‘She’s got it’ is gratis. Bewust kiest buurtsportwerker voor een kleine groep, er kunnen maximaal tien meiden aanmelden. Op www.gowaalwijk.nl/gourban is alle informatie te vinden over het programma. Aanmelden kan tot en met 5 november. De eerste activiteit staat gepland op donderdag 11 november.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden