Nederlanders blijven trouw aan autoverzekeraar

Foto: piqsels.com

Besparen op kosten: hoe meer, hoe beter. Toch doet niet iedere Nederlandse autobezitter hieraan mee: zij blijven trouw aan hun autoverzekeraar. Sinds de coronacrisis geeft zo’n 65% van alle Nederlandse autobezitters aan minder te rijden. Minder autorijden betekent over het algemeen ook minder kans op schade.

Nederlanders kunnen door het aantal verwachte kilometers te verlagen de premie beïnvloeden en hierdoor jaarlijks tot € 400,- besparen op een autoverzekering. Toch past het overgrote deel van de Nederlanders de autoverzekering niet aan, zo blijkt uit onderzoek van Pricewise onder 1.000 respondenten in samenwerking met onafhankelijk veldwerkbureau Panel Inzicht. Ook niet als er elders een goedkopere autoverzekering wordt aangeboden. Waarom stappen Nederlanders niet zo snel over op een andere autoverzekering of wijzigen ze deze niet zo snel? Pricewise zocht het uit.

97% wijzigt niks aan de autoverzekering

Hoewel het mogelijk is om de dekking van een autoverzekering te verlagen, gaf 96% aan deze hetzelfde te hebben gelaten sinds corona. Daarnaast is het mogelijk het aantal kilometers op jaarbasis te wijzigen bij de autoverzekeraar. Hierdoor gaat de autopremie omlaag. Uit het onderzoek van Pricewise blijkt dat maar liefst 95% het aantal kilometers niet aangepast heeft bij de autoverzekeraar sinds de coronacrisis. De overige 5% heeft het aantal kilometers wel naar boven of beneden aangepast. Wat opvalt is dat de autobezitters die wél wijzigingen aanbrachten in hun autoverzekering voornamelijk 18- tot 34-jarigen en werkenden zijn. Door de autoverzekering regelmatig onder de loep te nemen kan er jaarlijks bespaard worden op de premie.

Tevredenheid over dekking en premie speelt een grote rol

Eén van de meest genoemde redenen waarom Nederlanders ervoor kiezen om niet over te stappen, is omdat zij tevreden zijn met de autoverzekering en de premie die zij betalen. Een andere reden voor het niet willen overstappen, is dat veel Nederlanders denken dat het te veel gedoe is. Daarnaast speelt de angst om de verkeerde keuze te maken een rol.

Beginnende bestuurders en senioren betalen hogere premie
Uit het Pricewise-onderzoek blijkt dat zo’n 57% van de Nederlanders met een rijbewijs het terecht vindt dat beginnende bestuurders meer premie betalen omdat zij minder ervaring hebben. Daarentegen is bijna de helft van de Nederlanders met een rijbewijs het oneens met de hoge premie voor senioren: deze is te hoog.

Bron: Pricewise.nl – Nederlanders blijven trouw aan autoverzekeraar

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden