Wisseling van kunstwerken G…MHK

Beeldhouwer Jozef Mahieu aan het werk
Foto: Luuk Aarts

WAALWIJK – In het Museum voor Hedendaagse Kunst in Waalwijk zijn maandelijks wisselende gastexposities te zien. Maar ook de kunstenaars die het gehele jaar exposeren vervangen regelmatig hun gehele- of een deel van hun tentoongestelde collectie. Daardoor is er voor de vaste bezoeker van het museum altijd iets nieuws te zien. Beeldhouwer Jozef Mahieu verving onlangs al zijn werken.

Jozef Mahieu(1951) laat zich voor het maken van zijn beelden inspireren door zeer uiteenlopende ervaringen en situaties uit het dagelijks leven. Dat kan bijvoorbeeld een gebeurtenis op straat zijn, een gedicht of een televisieprogramma. Dit vertaalt zich in een net zo gevarieerde collectie. Soms zijn het mensbeelden, dan weer erg technische objecten. De gecombineerde technieken en materialen in één beeld maken het werk van Jozef verrassend en bijzonder.
De collectie die nu te zien is in het G…MHK bestaat louter uit houten beelden, al dan niet gecombineerd met andere materialen en zijn abstract, figuratief of stilistisch. Zoals Jozef tijdens het beeldhouwen in een roes komt waarin alleen het beeld nog telt kan de bezoeker zich, door het bekijken van de beelden, ook even losmaken van de dagelijkse beslommeringen.

De collectie van Jozef Mahieu is permanent te zien tijdens openingsuren van het gratis te bezoeken G…MHK op vrijdag, zaterdag en in september ook op zondag van 12.00 tot 17.00 uur. De bijzondere overzichtstentoonstelling van kunstenaar en keramiste Marjolein van der Krabben is nog te zien tot en met 26 september. Tijdens de volledige looptijd van deze expositie kun je ter plaatse, schriftelijk, een bod uitbrengen op de bijzondere en kwalitatief hoogwaardige werken van Marjolein. De opbrengst zal geschonken worden aan KWF Kankerbestrijding. G…MHK – Grotestraat 208 – Waalwijk.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden