Open GO-dag zaterdag 11 september: ontdek sport en cultuur

Op zaterdag 11 september organiseert GO Waalwijk voor de derde keer de Open GO-dag. Tientallen aanbieders van sport, beweging en cultuur doen mee.
Foto: GO Waalwijk

WAALWIJK – Om te laten zien hoe veelzijdig het sport-, beweeg- en cultuuraanbod in gemeente Waalwijk is, organiseert GO Waalwijk aanstaande zaterdag 11 september de Open GO-dag. Tientallen aanbieders van sport, muziek, theater, kunst, dans en andere creatieve uitingen organiseren deze dag leuke activiteiten. Alle inwoners van gemeente Waalwijk zijn welkom om een kijkje te nemen en kennis te maken.

De Open GO-dag start met onder meer gratis proeflessen hockey, turnen en Braziliaans Jiu Jitsu voor de jeugd en de kick-off van Walking Handball voor senioren bij Tachos. De dag wordt afgesloten met een voordracht door stadsdichter Bowy Schouten en een spetterend optreden van de band Arrival in het stadspark aan de Hooisteeg. Daartussen ligt een afwisselend programma besloten, met een gevarieerd aanbod van sportieve, creatieve en culturele activiteiten voor jong en oud. Denk aan een robotproeverij voor kinderen bij de Bibliotheek in Waalwijk, een kennismaking met pétanque en schaken in Sprang-Capelle en aan workshops bij Toneelvereniging Strik in Waspik. In Winterdijk30b in Waalwijk zijn kinderen en jongeren ‘s middags welkom voor een open podium; in en om de kiosk in de stadstuin laten cursisten van Music’scool en Kunstencentrum zich zien en horen.

Ook Open Monumentendag

Zaterdag 11 september is het ook Open Monumentendag en daar sluiten diverse deelnemers aan de Open GO-dag uiteraard op aan. Zo nodigt Heemkundekring Op ’t Goede Spoor inwoners uit voor een monumenten-wandeling door Waspik en exposeert Heemkundekring De Erstelinghe in het gemeentehuis in Waalwijk. Molen Dye Sprancke in Sprang-Capelle is geopend voor publiek, evenals het Huis van Waalwijk en de kerk Sint Jan de Doper in Waalwijk.

Het is slechts een greep uit het aanbod. Op www.gowaalwijk.nl/opengodag is het volledige programma en meer informatie te vinden.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden