Mysterieuze opening schooljaar De Brug Waspik

WASPIK – Na een heerlijke vakantie was het maandagmorgen 6 september toch echt weer tijd om naar school te gaan. Alle kinderen en de juffen hadden er weer veel zin in. Het plein was leuk versierd, maar wat stond daar nu voor vreemde mysterieuze tent op het schoolplein……

Alle kinderen en hun ouders werden welkom geheten door de directrice, juf Woulinda. Hierna werden de kinderen ook nog verwelkomd door bestuurslid Steven Heller. Helaas was hij een beetje onhandig, hij liet de sleutel vallen en die was kapot. Hoe moesten de kinderen en de juffen nu toch naar binnen? Het raam bij groep 3-4 stond wel een heel klein beetje open, maar daar pasten ze toch echt niet door. Ook bij groep 7-8 boven stond het raam open, maar ja de ladder lag in school dus dat ging ook niet. De kinderen hadden allerlei ideeën die ze enthousiast vertelden tot er opeens rook en bellen bij de mysterieuze tent omhoog kwamen. De tent ging open en daar zat een echte tovenaar.

De sleutel werd aan de tovenaar gegeven en nu maar hopen dat hij die kon maken. Er klonk muziek en de tovenaar maakte allerlei bewegingen. De toverdoos ging open en daar werd de sleutel ingelegd. Nog steeds muziek en de tovenaar maakte weer diverse bewegingen. Hij maakte het wel heel spannend. En toen maakte de tovenaar de toverdoos weer open en ja de sleutel was weer heel. Gelukkig maar! Steven kreeg de sleutel weer aangeboden, maar moest er nu wel heel voorzichtig mee omgaan. Om er zeker van te zijn dat de school nu toch echt open kon, ging de tovenaar zelf maar met de sleutel de deur open doen. YES, de deur ging open!!

De kinderen konden samen met de juffen naar binnen. Bij binnenkomst kregen de kinderen ranja natuurlijk helemaal in stijl uit een heuse ranjafontein. De tovenaar was ook mee naar binnen gegaan en opende per klas de deur voor de kinderen en hun juf. Nu konden de kinderen dan echt beginnen aan hun nieuwe schooljaar!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen