Unieke overzichtstentoonstelling Marjolein van der Krabben

Marjolein van der Krabben
Marjolein van der Krabben
Foto: Helma Kuijsten

WAALWIJK – Aanstaande vrijdag 3 september om 14.00 uur wordt er een bijzondere en unieke overzichtstentoonstelling geopend in het G…MHK in Waalwijk. Een groot deel van het omvangrijke en gevarieerde oeuvre dat de onlangs overleden beeldend kunstenaar en ceramiste Marjolein van der Krabben naliet is te zien tot en met zondag 26 september. Alle tentoongestelde werken zijn te koop. De opbrengst wordt geschonken aan het Koningin Wilhelmina Fonds.

Marjolein van der Krabben (1957) voltooide in 1985 haar opleiding aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch. Daarna rondde ze een studie kunstgeschiedenis af en vergrootte ze haar vakmanschap door het volgen van diverse andere opleidingen. In haar werk geeft ze blijk van een geheel eigen ideologie. Haar stijl is een uiting van een zeer unieke persoonlijkheid en de werken zijn fragmenten van haar beeld van de wereld maar ook steeds onderwerp van studie. Marjolein hield van het maken van fietstochten en lange wandelingen in de natuur. Uit veel van haar werk spreekt dan ook de liefde voor het landschap en de omgeving waarin zij is opgegroeid.

In de loop der jaren toonde zij haar werk op diverse exposities in binnen- en buitenland. Over onze landsgrens was haar werk onder andere te zien in Unna, Münster, Palaiseau, Antwerpen en Boedapest. De expositie in het G…MHK is samengesteld uit schilderijen, ceramische werken en bronzen. De zuivere vorm en de kunst van het weglaten zijn kenmerkend voor deze objecten.

Marjolein overleed begin van dit jaar. Kunstwerken uit haar nalatenschap werden overgebracht naar het Museum voor Hedendaagse Kunst waar nu iedereen de mogelijkheid krijgt om in het bezit te komen van een uniek werk van deze Waalwijkse kunstenares. Tijdens de volledige looptijd van de expositie kun je ter plaatse, schriftelijk, een bod uitbrengen op de bijzondere en kwalitatief hoogwaardige werken van Marjolein. De opbrengst zal in zijn geheel geschonken worden aan KWF Kankerbestrijding.

Belangstellenden zijn van harte welkom op de opening van de expositie op vrijdag 3 september om 14.00 uur. Het bijzondere retrospectief blijft te bezoeken tot en met zondag 26 september tijdens openingsuren van het museum, op vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. G…MHK – Grotestraat 208 – Waalwijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen