Eerste Open Energiedag 11 september: kom kijken bij LangstraatZon

Foto: Airpro Waalwijk

WAALWIJK – Dit jaar wordt voor het eerst de Open Energiedag georganiseerd: op 11 september kunnen geïnteresseerden op bezoek bij een windturbine, zonnepark, warmte-installatie of andere duurzame energieprojecten door heel Nederland. Ook LangstraatZon in Waalwijk opent die zaterdag de deuren voor het publiek.

Nederland gaat de komende jaren steeds meer energie opwekken uit hernieuwbare bronnen, zoals met windturbines, zonnepanelen, bodemwarmte, warmtepompen of uit water. Tijdens de Open Energiedag kan iedereen zelf komen kijken en ervaren hoe dat werkt. Op tientallen locaties door heel Nederland zetten producenten de deuren open. Ook in Waalwijk kunnen bezoekers terecht, bij LangstraatZon.

Over LangstraatZon

LangstraatZon Coöperatie U.A is een burgerinitiatief met als doel: het opwekken van zonne-energie in de gemeente Waalwijk, samen met inwoners, bedrijven en verenigingen in de gemeente. Op het Ecopark van de gemeente Waalwijk wordt een zonnepark gerealiseerd op een oude vuilstort plaats, met in totaal 15.610 zonnepanelen. De totale capaciteit van dit systeem komt uit op 5.853,75 kWp. Momenteel is de bouw een aantal weken onderweg en in oktober/november van dit jaar is de oplevering gepland. Het park is volledig eigendom van de leden van LangstraatZon Coöperatie.

Praktische informatie

Op 11 september tussen 11.00 en 15.00 worden er voortdurend rondleidingen gegeven over het zonnepark in aanbouw. Kom met de fiets of parkeer uw auto aan de Hazardweg en trek stevige schoenen aan want er moet ca. 1,5 km gewandeld worden. I.v.m. Corona is er een vaste looproute, dient 1,5 meter afstand gehouden te worden en registreren wij bezoekers. Voor koffie/thee en een snack wordt gezorgd en voor kinderen is er een springkussen.

Over de Open Energiedag

De Open Energiedag is een initiatief van De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE), samen met vijf branche-organisaties: NWEA, Holland Solar, EnergieSamen, Vereniging Warmtepompen en Branchevereniging Bodemenergie. De Open Energiedag is onderdeel van een bredere campagne waarbij producenten van duurzame energie laten zien hoe zij werken aan de energie-opwek van de toekomst: www.daarkrijgjeenergievan.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen