Gilde van Besoijen opent nieuw terrein en paviljoen en neemt afscheid van beschermheer Nol Kleijngeld

WAALWIJK – Zondag heeft bij het gilde St. Crispinus & Crispinianus van Besoijen de officiële opening plaatsgevonden van het nieuwe terrein en paviljoen. Tevens is op deze dag door het gilde afscheid genomen van zijn beschermheer, burgemeester Nol Kleijngeld, welke deze functie gedurende zijn 14 jaar als burgemeester heeft vervuld.

In 2014 heeft het gilde van de gemeente te horen gekregen dat het met zijn terrein moest gaan verhuizen vanwege de aanleg van een nieuw aan te leggen rondweg welke, samen met een nieuwe insteekhaven, gerealiseerd moet worden. Na een periode van overleggen en procedures is in februari 2019 de bouw van het nieuwe paviljoen en de inrichting van het nieuwe terrein gestart. In juli 2019 hebben de gildebroeders de sleutels overhandigd gekregen van het nieuwe paviljoen. Hierna hebben de gildebroeders het paviljoen en terrein met veel zelfwerkzaamheden verder afgewerkt.

Na toespraken van hoofdman René van Kuijk en burgemeester Kleijngeld zijn de schietbomen en het paviljoen ingezegend door gildeheer pastoor Verbraeken. Vervolgens kon het terrein officieel geopend worden. Door het kapot schieten van ballonnen met confetti door burgemeester Kleijngeld, pastoor Verbraken en wethouder Bakker was de officiële opening een feit. Als dank voor het zijn bijdrage aan het gilde, in zijn functie als beschermheer, heeft burgemeester Kleijngeld als afscheidscadeau een beeldje van een gildebroeder ontvangen.

Faciliteiten gilde

Met de gerealiseerde nieuwbouw van een paviljoen en de inrichting van een nieuw terrein beschikt het gilde nu over 3 schietbomen voor het schieten “op de wip”, een kruisboogboom, een jeu de boules baan, 4 overdekte luchtgeweerbanen en een biljart. Met dit nieuwe paviljoen, het terrein en de faciliteiten welke het gilde nu heeft ziet het gilde de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Belangstellenden zijn iedere zondag vanaf 11.00 uur van harte welkom op het terrein en in het paviljoen van het gilde aan de Industrieweg 94 in Waalwijk. Verdere informatie over het gilde kun je vinden op www.gildebesoijen.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen