Geslaagd alternatief voor schoolreis basisschool Van der Heijden Waalwijk

Foto: Basisschool van der Heijden

WAALWIJK – Ondanks de teruglopende coronacijfers is terughoudendheid met schoolreisjes nog steeds gewenst. Maar je kunt een kind toch niet zijn of haar schoolreisje onthouden, zonder er met een geweldig alternatief voor te komen, dacht basisschool Van der Heijden. Dat gebeurde dan ook niet. Het team zette er de schouders onder en kwam afgelopen week met een zeer succesvol alternatief.

Op woensdag 16 juni was het zo ver. Eerst konden de kinderen lekker uitslapen en om 9.30 zaten ze met zijn allen op het plein. Het weer was goed en wat hen te wachten stond was nog een verrassing. Toen iedereen er was, werd de dag geopend door de leerkrachten. Zij deden elk een dansje wat de kinderen verraste en soms verbaasde. Het werd in elk geval al meteen heel gezellig, de sfeer was gezet. Om de hoek was een enorm stormbaan luchtkussen opgeblazen. Deze werd deels gesponsord door Moonen attractieverhuur. Klas voor klas mochten ze met schoongewassen handen op blote voeten of met sokken de baan betreden. Het werd dan ook een belevenis om niet snel te vergeten. Vol vreugde betraden ze het gevaarte.

Terwijl de kinderen nog uren door konden gaan, brak het moment toch aan om weer naar huis te gaan. Voor het zover was werd er nog gegeten. Alle kinderen en leerkrachten genoten van een heerlijk frietje met snack van Kaikes grill, die voor de gelegenheid met zijn frietkar naar school was getogen. Wat een feest! Met nog een traktatie, een loterij en spellen tussendoor was het programma compleet.

Of er volgend jaar weer een traditionele schoolreis komt? We hopen van wel, maar wie weet is het een programma dat voor herhaling vatbaar is. In ieder geval was dit voor de kinderen van basisschool Van der Heijden een dag om niet snel te vergeten.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen