Jongeren uit Waalwijk en omgeving bieden “Petitie – Steun Tavenu!” aan burgemeester Nol Kleijngeld aan

Foto: Tavenu

WAALWIJK – Met ruim 4500 handtekeningen netjes gebundeld in twee delen onder hun arm, liepen donderdagavond 10 juni zes jongeren namens alle jongeren die betrokken zijn bij de Tavenu, naar het gemeentehuis in Waalwijk.

Daar was een afspraak gemaakt met burgemeester Nol Kleijngeld door Wendy de Kok, initiatiefnemer van de petitie Steun Tavenu op Petities.nl. Haar motivatie om de handtekeningen aan te bieden aan de burgemeester was vooral om de stem van de Waalwijkse bevolking te laten horen!

Zij werden hartelijk ontvangen door de griffier Toon Cornellissen die hen naar de burgemeesterskamer begeleidde. Op gepaste afstand mochten zij daar plaatsnemen waarna de heer Kleijngeld iedereen verwelkomden. Voor allen had hij een luisterend oor. Naast het verhaal waarom deze petitie gestart is, werd er ook inhoudelijk ingegaan op persoonlijke verhalen van de aanwezige jongeren. Alle jongeren zijn zeer begaan met Jongerencentrum Tavenu, sommigen komen er al ruim de helft van hun leven als vrijwilliger of worden geholpen bij hun studie. Zoals een jongen uit Syrië: hij woont hier 5 jaar en is sinds 4 jaar iedere dag in het jongerencentrum te vinden om zijn huiswerk te maken. De heer Kleijngeld merkte op dat hij zo goed Nederlands sprak. “Dat komt dankzij Jay, die mij daar helpt bij mijn huiswerk en 24/7 voor mij klaarstaat”. Jay volgt de opleiding Pedagogiek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en loopt nu bijna een jaar stage bij Tavenu. Ook hebben zijn ouders regelmatig contact met de jongerenwerkers uit hoofde van hun stichting Rejoice Drunen (persoonlijk, kleinschalig, begeleid wonen en leren voor jongeren). Vol trots overhandigden twee jongeren de handtekeningen aan de heer Kleijngeld na te hebben verteld dat zij zich zo welkom en gehoord voelen in het jongerencentrum.

De heer Kleijngeld vertelde dat hij in 1995 zelf het lintje van het nieuwe pand van het jongerencentrum aan de Taxandriaweg heeft mogen doorknippen. Hij kon vanzelfsprekend niets inhoudelijks melden over het uiteindelijke besluit van het College maar was duidelijk onder de indruk van de verhalen van de verschillende jongeren. Het overhandigen van de petitie zal door Kleijngeld aanhangig gemaakt worden in de raadsvergadering van donderdag 10 juni.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden