Asieldier Semmy zoekt nieuwe baas

Foto: Dierenasiel Waalwijk

Semmy is een leuke Whippet, maar het heeft hem niet meegezeten. Hij is in ons asiel gekomen, nadat zijn eigenaar was overleden. Maar dat was niet Semmy’s eerste baas. Die had Semmy als pup van de fokker gekocht met de bedoeling hem te trainen voor hondenraces. Daar bleek Semmy niet geschikt voor te zijn: hard rennen zat er bij hem niet in en dus moest hij weg.

Dat was de eerste klap die Semmy te verwerken kreeg. Gelukkig voor hem was zijn tweede baas heel aardig en voor Semmy zag de toekomst er zonnig uit. De tweede klap kwam echter toen de vriendin van zijn overleden baas besloot dat zij Semmy niet wilde houden en hem naar het asiel bracht.

Semmy is een behoorlijk drukke hond die niet alleen kan zijn. Hij uit zijn eenzaamheid dan heel “vocaal” om het maar eens mooi te zeggen. Maar wanneer hij onder de mensen is, voelt hij zich helemaal happy. Op andere honden kan hij wat wisselend reageren. Of liever gezegd, andere honden reageren wisselend op hem. Hij speelt heel graag en druk en niet iedere hond is daarvan gediend. En dat snapt hij niet, waardoor hij soms wat te ver doorgaat. Zo’n geïrriteerde hond kan dan best eens een grauw en een snauw geven. Arme Semmy dus.

Wij zoeken voor Semmy een fijn thuis waar hij niet teveel alleen hoeft te zijn en waar hij een hoop liefde en aandacht krijgt. Het is een goed idee om met Semmy te gaan trainen, zodat hij o.a. leert vaker alleen te zijn. Een gewone hondenschool dus, een echte sporttraining is absoluut niet de bedoeling!

Aan Semmy valt nog lang veel plezier te beleven: het is een prachtige hond om te zien en hij is jong. Zijn geboortedatum is 03-04-2018. Hij is gevaccineerd, gechipt en gecastreerd en ook is zijn gebit volledig gereinigd. Bent u degene die hem een liefdevol thuis wilt bieden, dan kunt u elke ochtend bellen naar Dierenasiel Waalwijk, Prof. Van ’t Hoffweg 7, voor een kennismakingsafspraak , 0416 333964.

Semmy krijgt van Honden Opleidings Centrum Both in Sprang-Capelle tweemaal een individuele gedragsbegeleiding cadeau. Uitlaatservice Stap In van Diana Treffers in Kaatsheuvel heeft voor de nieuwe eigenaar tien gratis uitlaatbeurten in petto. Voorwaarde is wel dat baas en hond in de regio wonen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen