Groen licht voor bestemmingsplan ‘Wereld van de Efteling 2030’

Foto: Efteling

Vandaag heeft de Raad van State zich uitgesproken over het bestemmingsplan ‘Wereld van de Efteling 2030’ en de beroepen die waren ingediend. De beroepen zijn afgewezen, dat betekent dat het bestemmingsplan definitief is. Hiermee worden de uitgebreide en jarenlange voorbereidingen van het attractiepark beloond.

Reuzenstap richting toekomst

“In 2015 zijn we in samenwerking met gemeente Loon op Zand gestart met de eerste schetsen voor het bestemmingsplan ‘Wereld van de Efteling 2030’. Sindsdien is er veel en zorgvuldig overleg geweest met omwonenden, gemeente en natuurorganisaties. Dat het bestemmingsplan nu definitief is maakt me heel trots. Het voelt voor ons echt als de eerste reuzenstap richting de toekomst van de Wereld van de Efteling die we voor ogen hebben”, vertelt Fons Jurgens, Algemeen Directeur Efteling.

Waarschijnlijk vanaf volgend jaar bouwen

Met het goedgekeurde bestemmingsplan ‘Wereld van de Efteling 2030’ zijn de kaders bekend voor een Wereld vol nog meer Wonderen in 2030. Ondanks de positieve uitspraak, betekent dit niet dat gelijk de schop in de grond gaat. Vanwege o.a. de financiële gevolgen van het coronavirus zullen grote investeringen als deze pas vanaf volgend jaar weer plaatsvinden. Een allereerste stap die de Efteling voor ogen heeft, is uitbreiding aan de oostelijke kant van het huidige attractiepark.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen