De Stadswandeling 0416: Rondje Waalwijk 2.0

Marcella Wijtmans bij De Proeverij in Sprang-Capelle (één van de deelnemers Stadswandeling Rondje Sprang)
Marcella Wijtmans bij De Proeverij in Sprang-Capelle (één van de deelnemers Stadswandeling Rondje Sprang)
Foto: RBT De Langstraat

WAALWIJK – Na het succes van De Stadswandelingen Lekker Wolluks en Rondje Sprang komt De Stadswandeling 0416 met een nieuwe wandeling in Waalwijk: ‘In en rondom hartje Waalwijk’. Met De Stadswandeling 0416 willen de gemeente Waalwijk en Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) De Langstraat de horeca in de gemeente Waalwijk extra onder de aandacht brengen en steunen.

In en rondom hartje Waalwijk

De eerste twee edities in Waalwijk en Sprang-Capelle waren een succes. In totaal zijn er meer dan 1.700 deals verkocht. “Een mooi steuntje voor de horeca!”, aldus Marcella Wijtmans, gemeente Waalwijk. “Het is mooi dat wij dit initiatief vanuit de gemeente Waalwijk kunnen organiseren. De inwoners en de bezoekers kunnen er op uit, waarbij de horeca gesteund wordt. Fijn dat we op deze manier toch kunnen helpen.”

De horeca zelf reageert ook erg enthousiast. Ingrid van Liempde, De Bierelier: ‘‘Het was een hele positieve ervaring. De wandelaars vonden het ook heel leuk.’’ Ook Annemieke Legerstee van Stadsbrouwerij Sint Crispijn juicht het initiatief toe: “De Stadswandeling vonden wij een erg leuk initiatief, mede door de verscheidenheid aan vaste gasten die je al lang niet hebt mogen verwelkomen en wandelaars die voor het eerst onze zaak bezochten. Het is fijn om mee te liften op de organisatie vanuit de gemeente en RBT.’’ Tijdens De Stadswandeling loop je door Waalwijk langs verschillende horecagelegenheden en kan je, op vertoon van je ticket, bij de deelnemende horecagelegenheden een speciale deal krijgen. Met deze wandeling kan je dus, op een coronaproof wijze, de horeca steunen!

De nieuwe route ‘In en rondom hartje Waalwijk’ kan op 29 en 30 mei gelopen worden. De route is zo’n vijf kilometer lang en er zijn ook speciale deals voor kinderen. De Stadswandeling is daarmee ook een leuke activiteit voor het hele gezin. Vanaf 25 mei om 12:00 uur kunnen tickets gekocht worden op destadswandeling.com/tours/waalwijk. Deelnemers krijgen kort vooraf een onlinedocument met onder andere de route, het menukaartje met het aanbod van de verschillende horecagelegenheden en een quiz met vragen over Waalwijk. Er zijn twee tijdsloten waarin je de route kan lopen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen