De Bibliotheek gaat weer open

Foto: Bibliotheek Midden-Brabant

Vanaf donderdag 20 mei mogen de Bibliotheken als belangrijke lokale basisvoorzieningen weer open. Dat heeft de regering vorige week besloten. Vanaf die dag kan iedereen weer binnenlopen in de Bibliotheken Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik voor het lenen of inleveren van boeken. Er kan dan ook weer gebruik gemaakt worden van de leestafel, de werkplekken, het kopiëren en printen en de spreekuren. In de Bibliotheken Sprang-Capelle en Waspik gelden nog aangepaste openingstijden.

De Bibliotheek is zodanig ingericht dat je altijd 1,5 meter afstand kan houden. Om het bezoek voor iedereen prettig en veilig te laten verlopen, zijn er een aantal huisregels van toepassing. Aangezien er een maximum geldt voor het aantal bezoekers, wordt iedereen bij de ingang gevraagd om zich ter plekke te registreren. Vooraf reserveren is alleen nodig voor het deelnemen aan een spreekuur.

Ook de Place to Bieb BaLaDe weer geopend

Op donderdag 20 mei is de Place to Bieb in BaLade weer geopend. In het Grand Café van De Kansenfabriek is het voor iedereen mogelijk om boeken te komen lenen. De Place to Bieb is gevuld met romans, thrillers en waargebeurde verhalen voor volwassenen. De openingstijden zijn op dinsdag en donderdag van 10.00 tot 12.30 uur en op woensdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur.

Spreekuren en online activiteiten gaan door

Activiteiten voor grotere groepen zijn helaas, ook in Bibliotheken, nog niet toegestaan. Bezoekers kunnen in de Bibliotheek wel weer aanschuiven bij een spreekuur. Daarnaast zijn er ook nog steeds gratis online cursussen en online activiteiten, zoals een Ouders Meet Up over grenzen stellen, een Keti Koti kick off en een online talkshow over Samen energie maken. Op www.bibliotheekmb.nl/agenda is te lezen wat er wanneer te doen is.

Tweede Kamer drong aan op openen bibliotheken

In het openingsplan dat het kabinet half april presenteerde, waren Bibliotheken in eerste instantie ingedeeld bij stap 3 (nu gepland voor 9 juni). Vorige week zette de Tweede Kamer echter druk om Bibliotheken eerder te openen, omdat ze een belangrijke lokale functie hebben voor onder andere senioren en kinderen. We zijn dan ook blij dat we stap voor stap weer invulling kunnen gaan geven aan die brede functie – de Bibliotheek als plek waar inwoners elkaar ontmoeten, waar mensen hun informatievraag kwijt kunnen en waar kennis en verhalen worden gedeeld.

Meer informatie

Kijk voor je bezoek aan de Bibliotheek even op www.bibliotheekmb.nl/weer-open. Hier vind je de actuele openingstijden en praktische informatie per bibliotheekvestiging.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen