Attractiepark Efteling heropent op 19 mei

KAATSHEUVEL – Zojuist nam het kabinet het definitieve besluit: doorstroomlocaties (buiten) zoals de Efteling mogen weer open. Dat betekent dat het attractiepark vanaf woensdag 19 mei weer bezoekers mag verwelkomen na 22 weken sluiting.

Precies op tijd om deze maand ook de nieuwste aanwinst Speelbos Nest! te openen. Speciaal op de 69e verjaardag van de Efteling, maandag 31 mei 2021, opent het inclusieve speelbos Nest! om 10.30 uur de poorten voor alle dappere durfals die in de Efteling zijn.

Puntjes op de i

Afgelopen week werden de laatste speeltoestellen geplaatst in Nest!. In het speelbos kunnen jonge durfals straks naar hartenlust spelen met verschillende speeltoestellen en objecten. De drakentoren met twee glijbanen – waarvan één geschikt voor kinderen in een rolstoel – en het grote zeeschip zijn de echte eyecatchers. Middenin het speelbos ligt een speeltuin waterbed met het uiterlijk van een kompas. Dat wordt geheel gelijkvloers en zonder drempels gemaakt, zodat het bijvoorbeeld ook voor gasten in een rolstoel toegankelijk is. Daarnaast is de egale EPDM-vloer, een zacht rubberen materiaal, geplaatst met een speciaal en passend ontwerp.

De redders van Ruigrijk

Op de verjaardag van de Efteling gebeurt er nog meer bijzonders. Het inclusieve sprookje De redders van Ruigrijk, speciaal voor de Efteling geschreven door Marc de Hond, is per 31 mei verkrijgbaar in boekvorm. Presentator en theatermaker Marc de Hond en zijn gezin genoten jarenlang van de Efteling. De inspiratie over toegankelijkheid die hij daarbij kreeg, deelde hij met de Efteling. Zodoende heeft Marc de Hond een belangrijke en adviserende rol gehad in de ontwerpfase van Nest! Andersom werd hij door de Efteling geïnspireerd tot het schrijven van een inclusief sprookje: De redders van Ruigrijk.

Stichting Natuurpark de Efteling

De redders van Ruigrijk verschijnt als prentenboek, tactiel prentenboek, voorleesboek en animatie video. Het tactiele prentenboek wordt gerealiseerd door Stichting PrentenboekenPlus en is vanaf dit najaar beschikbaar. Dit wordt, samen met het reguliere prentenboek, aangeboden bij 250 basisscholen namens Stichting Natuurpark de Efteling, zodat straks alle kinderen in de klas het inclusieve sprookje kunnen beleven. Deze scholen zijn aangesloten bij Stichting PrentenboekenPlus vanwege de specifieke aandacht voor kinderen met een visuele, auditieve of communicatieve beperking.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen