Bibliotheek Midden-Brabant organiseert leuke activiteiten voor kinderen in meivakantie

Foto: Bibliotheek Midden-Brabant

Met de meivakantie voor de deur zijn veel ouders op zoek naar iets leuks om te doen met hun kinderen. De Bibliotheek Midden-Brabant heeft daarom allerlei mooie activiteiten klaarstaan voor kinderen van alle leeftijden.

Online samen dingen bijleren

Ook in de vakantie kan het leuk zijn om nieuwe dingen te leren. Zo is er online een Kindercollege (10+) te zien waarin twee onderzoekers van Tilburg University meer vertellen over de invloed van online les. Waarom is het dan moeilijker om je te focussen en dingen te onthouden? Daarnaast kunnen ouders samen met hun kind een CoderDojo (7+) volgen. Hierin leer je alles over coderen, programmeren en apps en games ontwerpen. Bij veel kinderen is Minecraft een hit. De Bibliotheek organiseert daarom een Minecraft Werkplaats (7+) waarin kinderen een opdracht krijgen om iets te bouwen.

Op prentenboekenjacht of lezen in je voorleeshut

Wil je liever dat je kinderen tijdens de vakantie niet op een scherm kijken? Dan is de Prentenboekenjacht misschien iets voor jou! In verschillende wijken speur je naar de mooiste prentenboeken die mensen achter hun raam hebben gezet. Daarnaast kun je bij de Bibliotheek ook een verrassingsboekenpakket bestellen. Hierbij houden de medewerkers rekening met de wensen van jouw kind, maar zorgen ze wel voor verrassende titels. Bij de Bibliotheek Goirle is het ook mogelijk om een Voorleeshut te lenen, zodat lezen al helemaal een feestje wordt!

Young Adult Week en workshops gamedesign

Ook voor de oudere kinderen is er genoeg te doen. Krijgt jouw kind bijvoorbeeld geen genoeg van Young Adult-boeken? Mooi! Want van 3 t/m 15 mei organiseert de Bibliotheek Midden-Brabant samen met de Bibliotheek Nieuwe Veste een online Young Adult Week voor jongeren (15+). Daarnaast is er ook op het Youtubekanaal van de Bibliotheek van alles te beleven. Zo hebben het GameLab en het DigiLab diverse online workshops gemaakt over gamedesign, GIMP, Tinkercad en Minecraft.

Kijk voor meer informatie over bovenstaande activiteiten op bibliotheekmb.nl/meivakantie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen