Efteling neemt deel aan pilot van Fieldlab op zaterdag 24 april, 8.000 bezoekers zijn welkom

Foto: Rolf Balkenende

De Efteling opent zaterdag 24 april aanstaande voor het eerst sinds lange tijd haar poorten voor een officiële pilot van Fieldlab. Hierbij zijn 8.000 bezoekers welkom. Het kabinet heeft daar vandaag mee ingestemd.

Fons Jurgens, algemeen directeur Efteling: “Als Efteling dragen we graag een steentje bij aan het zo snel mogelijk heropenen van de samenleving, waarin dagjes uit weer normaal zijn. Daarom nemen we deel aan deze tweede nieuwe serie van pilot van Fieldlab. We hebben vorig jaar als groot natuurpark al laten zien dat we gezinnen, met in achtneming van alle maatregelen, zonder problemen kunnen ontvangen voor een veilig dagje uit. We werken nu graag mee aan de volgende fase: op basis van wetenschappelijk onderzoek testen hoe we ook veilig open kunnen met minder beperkende maatregelen. Het is voor ons enorm leerzaam om te ervaren onder welke voorwaarden we de 1,5 meter in de praktijk kunnen loslaten en zijn dan ook benieuwd naar de onderzoeksresultaten.”

Voor de pilot zijn geen tickets te koop. Abonnementhouders en verblijfsgasten van de Efteling worden uitgenodigd. Zij kunnen binnenkort hun interesse kenbaar maken door zich aan te melden en akkoord te gaan met de voorwaarden. Onder andere dat men alleen toegang krijgt tot de pilot op basis van een negatieve coronatest van maximaal 24 uur oud.

Fons Jurgens: “Het is voor ons meer dan vanzelfsprekend dat we voor deze pilot onze meest trouwe bezoekers als eersten uitnodigen. Zij zijn loyaal aan ons gebleven terwijl wij maandenlang gesloten waren. Helaas kunnen we ze lang niet allemaal ontvangen op 24 april, maar hopelijk duurt het niet lang meer voordat de poorten van de Efteling weer voor iedereen open mogen. We gaan ervan uit dat dit onderzoek daar ook aan gaat bijdragen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen