Raad van State heeft geen bezwaar tegen bouw nieuwe wijk nabij het Hoefsvengebied in Waalwijk

Foto: Google Streetview

WAALWIJK – De Raad van State heeft via een spoeduitspraak de weg vrijgemaakt voor de bouw van ruim 200 woningen in de nieuwe wijk Akkerlanen meldt het Brabants Dagblad. 

Stichting Hoefsvengebied verzet zich al een tijd tegen de bouw van de woningen. De bezwaarmakers vrezen dat het bouwen van zoveel woningen de groene en natuurlijke omgeving van het Hoefsvengebied aantast. Maar de Raad van State ziet geen reden om het bestemmingsplan voorlopig op te schorten.

De Raad van State vindt die aantasting te gering om het gehele plan daarvoor in de ijskast te zetten. De woningen zijn gepland op een akker die nu niet toegankelijk is. Weliswaar zal een kleine noordwestelijke strook van het Hoefvensgebied worden aangetast waardoor de natuurbeleving iets minder wordt.

Verder weegt de hoogste bestuursrechter de belangen van de gemeente en ontwikkelaar om snel woningen te bouwen, waar groter behoefte aan is, zwaarder wegen. Later dit jaar behandelt de Raad van State de bodemzaak en gaat het dieper in op de bezwaren van omwonenden. De kans dat het plan dan alsnog in zijn geheel onderuit gaat lijkt gering.

Bron: Brabants Dagblad

Credits: Waalborgh Bouwontwikkeling
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden