Juf Annemarie van Sluisveld van Bs. Pater van der Geld gaat met pensioen

WAALWIJK – Woensdag 3 maart nam Annemarie van Sluisveld afscheid als juf van Bs. Pater van der Geld. Zij werd ’s morgens vroeg verrast door collega’s die samen met haar, op gepaste afstand, in haar tuin en op straat een ontbijtje nuttigden. Vervolgens trok iedereen naar Kindcentrum Zanddonk. De Patervlag wapperde en alle kinderen stonden opgesteld om de juf op haar laatste werkdag feestelijk te verwelkomen.

Schoolleider Frank van Maldegem begon de dag op het schoolplein met een praatje waarin juf Annemarie het stralend middelpunt was. Deze juf is 46 jaar geleden in Waalwijk begonnen. Op de Pater van der Geld kwam zij, toen de school gestart was in enkele woonhuizen. In de loop der tijd heeft zij de groepen 3 – 5 – 6 –7 gedraaid, nu neemt zij afscheid van haar leerlingen in groep 6. Een juf van ruim 66 jaar, maar dat zou je niet zeggen wanneer zij bijvoorbeeld met carnaval als een ‘rijpe aardbei’ rondhuppelt of weer eens op een vrijdagmiddag polonaise met de kinderen loopt op ‘Leef’ van André Hazes. Een juf die nog alle nieuwe uitdagingen in het onderwijs enthousiast aanging, zoals werken met Snappet, Prowise en onderzoekend leren met de methode Blink.

Annemarie is een heel kunstzinnige juf, die veel investeerde in creatieve lessen. Vele Waalwijkers hebben nog een mooie felgekleurde vogel van papier-maché staan of herinneringen aan een mooie skihelling van karton. De juf kan zelf ook geweldig goed schilderen, zij maakt heel mooie schilderijen en geniet nog volop van de schilderlessen die zij volgt. Zingen met de kinderen doet zij ook graag, ‘Olga aan de Wolga’ is een lied wat bij alle oud-leerlingen een gevoel van weemoed teweegbrengt. Met kosteloos materiaal wist zij de kinderen uit te dagen tot het maken van de mooiste werkstukken. Weggooien vond ze zonde, van alles valt iets moois te maken.

Ook al is deze juf wat ouder dan de juffen met wie ze samenwerkt, ze kan het met hen heel goed vinden. Je kunt zeker zeggen dat ze met jong en oud goed op kan schieten. Juf Annemarie ziet het mooie in ieder kind en iedereen krijgt altijd weer nieuwe kansen. Ze leert de kinderen ook ‘out of the box’ te denken.
Alle kinderen en teamleden zongen aansluitend aan het praatje het lied ‘Leef’ maar dan met een gepersonaliseerde tekst. De juf bezocht vervolgens alle klassen apart en nam zo afscheid van alle leerlingen. Juf Annemarie is een stukje dna van de Pater, zij heeft de school figuurlijk en letterlijk kleur gegeven. Zij heeft zoveel kinderen in Waalwijk zo’n mooie basis gegeven, waarop ze met een heel tevreden gevoel kan terugkijken. Fijn dat Annemarie zo van betekenis is geweest voor de kinderen en school. Halverwege de middag werd zij met haar partner uitgezwaaid door haar collega’s. Tijd om van haar welverdiende pensioen te gaan genieten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen