Wir haben es geschafft!

Foto: Mollercollege

WAALWIJK – Na de schriftelijke examens in juni en het mondeling in oktober hebben alle deelnemende leerlingen van het Dr. Mollercollege hun Goethe Zertifikat behaald. Dat betekent dat ze net als bij de groep van schooljaar 2019-2020 een slagingspercentage van 100% hebben behaald.

In samenwerking met het Goethe-Institut in Nederland biedt deze school al twee jaar versterkt onderwijs aan voor o.a. het vak Duits. Dit houdt in dat leerlingen ieder schooljaar de kans krijgen het Goethe ERK-Zertifikat B1/B2/C1 voor de Duitse taal te behalen.

Het Goethe certificaat is hét bewijs dat de Duitse taalvaardigheid op hoog niveau aanwezig is. De examens zijn officiële Duitse taalexamens en daarmee wordt een internationaal erkend diploma behaald, dat wordt gezien als belangrijk toegangsdocument voor Duitse universiteiten/hogescholen en voor de buitenlandse arbeidsmarkt. Bovendien staat het ook nog eens goed op elk CV.

Intussen heeft de school de officiële certificaten van het Goethe Instituut ontvangen en kan ’t niet wachten om deze feestelijk uit te reiken.

De school is ontzettend trots op de nieuwe Goethe Freunde (zo worden ze genoemd) dat ze ondanks de corona-uitbraak en de 1e lockdown hebben doorgezet.
Op dit moment gaat de school met een nieuwe enthousiaste groep door.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden